Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
A különféle saláták fogyasztását a közvélekedés ezidáig is egészségesnek tartotta. A Kaliforniai Egyetem szakemberei kutatásaik alapján azonban további kedvező hatásokról számoltak be.

A kutatók több mint 17 ezer ember részvételével végeztek elemzést arra vonatkozón, hogy milyen egészségre gyakorolt hatással bírhatnak a saláták (ideértve azokat is, amelyeket öntetekkel fogyasztanak el). Az eredmények azt mutatták, hogy már azok körében is, akik csak napi egy adag salátát fogyasztanak, a C- és E–vitaminok, valamint a folsav és a likopin szintje magasabb volt, mint aki nem fogyasztottak nyers zöldséget.

A salátakedvelő nők és férfiak sokszor a teljes napi C-vitamin szükségletüknek megfelelő mennyiséget beviszik ezzel az étellel. Párhuzamosan a szívbetegségek, az elhízás és egyéb krónikus betegségek előfordulása is alacsonyabb volt a salátafogyasztók körében.



„A salátafogyasztás kényelmes módja annak, hogy javítsunk a táplálkozási szokásainkon” - mondja Dr. Lenore Arab, a kutatások vezetője. „Már napi egy adag saláta is elég lehet ahhoz, hogy a táplálkozási javaslatokban foglaltaknak eleget tegyünk” – tette hozzá. Kutatásuk azt is feltárta, hogy az átlagamerikaiak kevesebb, mint fele viszi be a megfelelő mennyiséget a szükséges zöldségekből (és vitaminokból), de a vizsgálatok legfurcsább felfedezése talán az öntetek fontosságának felismerése volt.

„Egy jó salátában nemcsak a zöldségek fontosak, hanem az öntetek is. A megfelelő zsírokat tartalmazó dresszingek ugyanis segíthetik bizonyos anyagok, például a likopin és a karotin felszívódását” – magyarázta a kutató.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.