Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A különféle saláták fogyasztását a közvélekedés ezidáig is egészségesnek tartotta. A Kaliforniai Egyetem szakemberei kutatásaik alapján azonban további kedvező hatásokról számoltak be.

A kutatók több mint 17 ezer ember részvételével végeztek elemzést arra vonatkozón, hogy milyen egészségre gyakorolt hatással bírhatnak a saláták (ideértve azokat is, amelyeket öntetekkel fogyasztanak el). Az eredmények azt mutatták, hogy már azok körében is, akik csak napi egy adag salátát fogyasztanak, a C- és E–vitaminok, valamint a folsav és a likopin szintje magasabb volt, mint aki nem fogyasztottak nyers zöldséget.

A salátakedvelő nők és férfiak sokszor a teljes napi C-vitamin szükségletüknek megfelelő mennyiséget beviszik ezzel az étellel. Párhuzamosan a szívbetegségek, az elhízás és egyéb krónikus betegségek előfordulása is alacsonyabb volt a salátafogyasztók körében.



„A salátafogyasztás kényelmes módja annak, hogy javítsunk a táplálkozási szokásainkon” - mondja Dr. Lenore Arab, a kutatások vezetője. „Már napi egy adag saláta is elég lehet ahhoz, hogy a táplálkozási javaslatokban foglaltaknak eleget tegyünk” – tette hozzá. Kutatásuk azt is feltárta, hogy az átlagamerikaiak kevesebb, mint fele viszi be a megfelelő mennyiséget a szükséges zöldségekből (és vitaminokból), de a vizsgálatok legfurcsább felfedezése talán az öntetek fontosságának felismerése volt.

„Egy jó salátában nemcsak a zöldségek fontosak, hanem az öntetek is. A megfelelő zsírokat tartalmazó dresszingek ugyanis segíthetik bizonyos anyagok, például a likopin és a karotin felszívódását” – magyarázta a kutató.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.