A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Érdekességek

3+1 bizarr étel a világból, amit ki kell próbálnod

balut
A világ más tájain szívesen megesznek olyan bizarr ételeket, amelyektől nekünk inkább elmenne az étvágyunk. Furcsa fogások következnek!

1. Balut a Fülöp-szigetekről

Ez az étel valójában főtt kacsa embrió, sóval vagy csilivel, fokhagymával és ecettel tálalva. Az embrió héj még rajta van, fel kell törni, a levet kiszippantani, majd a héjat leszedni és megenni. Állítólag nagyon finom. Nyamm...

Balut, amit szívesen fogyasztanak a Fülöp-szigeteken: valójában kacsaembrió tojásban
Balut, amit szívesen fogyasztanak a Fülöp-szigeteken: valójában kacsaembrió tojásban

2. Escamoles Mexikóból

Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül. Mexikó középső részén fogyasztják leginkább, a múltban pedig az aztékok csemegéjeként tartották számon. Gyakran szervírozzák tacoban vagy omlettel, de ne lepődjünk meg, ha Mexikóban önmagában kerül a tányérunkra a lárva kupac. Már, ha merünk ilyet rendelni.

Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül, amelyet általában tojáshoz kevernek.
Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül, amelyet általában tojáshoz kevernek.

3. Casu Marzu Olaszországból

Nem kell távoli helyekre elutaznunk, hogy bizarr fogásokat kóstolhassunk. Itt van például ez az első ránézésre ártatlannak tűnő olasz fogás, a Casu marzu. Az angol fordítás viszont lerántja róla a leplet: rohadt sajt. A szardíniai juhsajt arról híres, hogy élő sajt lárvákat tartalmaz, amik a fermentációs folyamatot segítik elő. Néhányan eltávolítják a lárvákat evés előtt. Néhányan meg nem.

Az olaszok egyik bizarr kedvence a rohadt sajt
Az olaszok egyik bizarr kedvence a rohadt sajt

+1. Sannakji Dél-Koreából

Nyers polip. Egészen pontosan kicsit még élő nyers polip. A még élő polipot kis szeletekre vágják, meglocsolják szezám olajjal, megszórják szezám maggal és azonnal tálalják. Városi legendák szerint többen megfulladtak evés közben, a még élő és meglehetősen bosszúálló soklábúak ficánkolásától.

Egy kedvelt koreai fogás a nyers polip.
Egy kedvelt koreai fogás a nyers polip.

Olvass tovább gasztroérdekességekről itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.