Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Érdekességek

3+1 bizarr étel a világból, amit ki kell próbálnod

balut
A világ más tájain szívesen megesznek olyan bizarr ételeket, amelyektől nekünk inkább elmenne az étvágyunk. Furcsa fogások következnek!

1. Balut a Fülöp-szigetekről

Ez az étel valójában főtt kacsa embrió, sóval vagy csilivel, fokhagymával és ecettel tálalva. Az embrió héj még rajta van, fel kell törni, a levet kiszippantani, majd a héjat leszedni és megenni. Állítólag nagyon finom. Nyamm...

Balut, amit szívesen fogyasztanak a Fülöp-szigeteken: valójában kacsaembrió tojásban
Balut, amit szívesen fogyasztanak a Fülöp-szigeteken: valójában kacsaembrió tojásban

2. Escamoles Mexikóból

Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül. Mexikó középső részén fogyasztják leginkább, a múltban pedig az aztékok csemegéjeként tartották számon. Gyakran szervírozzák tacoban vagy omlettel, de ne lepődjünk meg, ha Mexikóban önmagában kerül a tányérunkra a lárva kupac. Már, ha merünk ilyet rendelni.

Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül, amelyet általában tojáshoz kevernek.
Ez az étel a Liometopum hangya lárvájából készül, amelyet általában tojáshoz kevernek.

3. Casu Marzu Olaszországból

Nem kell távoli helyekre elutaznunk, hogy bizarr fogásokat kóstolhassunk. Itt van például ez az első ránézésre ártatlannak tűnő olasz fogás, a Casu marzu. Az angol fordítás viszont lerántja róla a leplet: rohadt sajt. A szardíniai juhsajt arról híres, hogy élő sajt lárvákat tartalmaz, amik a fermentációs folyamatot segítik elő. Néhányan eltávolítják a lárvákat evés előtt. Néhányan meg nem.

Az olaszok egyik bizarr kedvence a rohadt sajt
Az olaszok egyik bizarr kedvence a rohadt sajt

+1. Sannakji Dél-Koreából

Nyers polip. Egészen pontosan kicsit még élő nyers polip. A még élő polipot kis szeletekre vágják, meglocsolják szezám olajjal, megszórják szezám maggal és azonnal tálalják. Városi legendák szerint többen megfulladtak evés közben, a még élő és meglehetősen bosszúálló soklábúak ficánkolásától.

Egy kedvelt koreai fogás a nyers polip.
Egy kedvelt koreai fogás a nyers polip.

Olvass tovább gasztroérdekességekről itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.