Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

Vége a várakozásnak! Itt a 30 perces kovászos uborka receptje!

Kovászos uborka, ahogy anyukám készíti
A kovászos uborka a nyár szupersztárja, jól lehűtve, roppanósan mindenki szereti. A probléma csupán az, hogy az időjárás szeszélyétől függően akár 4 napig is eltarthat, míg elkészül. A következő recepttel elég csak ebéd előtt úgy egy órával kitalálni, hogy kovászost ennénk, és nem, nem a piacra kell elszaladni érte, házilag készül. Máris mutatjuk!

A kovászos uborka tehát még a legverőfényesebb nyári napon is legalább egy napig érik, és szélsőséges időjárás esetén ez még tovább húzódhat. Hát ki tudja ezt kivárni, ha épp kovászos uborkára támadna kedve? Na ugye.

Szerencsére a találékony magyar háziasszonyok ilyen fiaskó esetére is prezentáltak megoldást: a ketkes.com-on megtaláltuk az ízvilágában nagyon hasonló, pikáns, kapros villámgyors kovászos uborkát! A csodálatos az, hogy mindössze fél óra alatt produkáljuk azt a bukét, amit máskor napok alatt hoz össze a napfény a só és a kenyér együttese. Íme, a recept!

Hozzávalók a 30 perces kovászos uborkához:

  • 10-15 db uborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db citrom leve

Elkészítés:

  1. Az uborkát megmossuk, bevágjuk úgy, mintha klasszikus kovászos uborkát készítenénk.
  2. Egy nagyobb lábasba beletesszük a fokhagymával, a kaporral és a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Nagy lángon feltesszük főni, és forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, azonnal lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük hűlni.
  4. A citromok levét kifacsarjuk, és a hideg főzethez öntjük. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd leszűrjük, és már fogyaszthatjuk is. Ami marad, azt a levével együtt befőttesüvegekbe tesszük. Hűtve napokig eláll. Jó étvágyat hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.