Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Érdekességek

Vége a várakozásnak! Itt a 30 perces kovászos uborka receptje!

Kovászos uborka, ahogy anyukám készíti
A kovászos uborka a nyár szupersztárja, jól lehűtve, roppanósan mindenki szereti. A probléma csupán az, hogy az időjárás szeszélyétől függően akár 4 napig is eltarthat, míg elkészül. A következő recepttel elég csak ebéd előtt úgy egy órával kitalálni, hogy kovászost ennénk, és nem, nem a piacra kell elszaladni érte, házilag készül. Máris mutatjuk!

A kovászos uborka tehát még a legverőfényesebb nyári napon is legalább egy napig érik, és szélsőséges időjárás esetén ez még tovább húzódhat. Hát ki tudja ezt kivárni, ha épp kovászos uborkára támadna kedve? Na ugye.

Szerencsére a találékony magyar háziasszonyok ilyen fiaskó esetére is prezentáltak megoldást: a ketkes.com-on megtaláltuk az ízvilágában nagyon hasonló, pikáns, kapros villámgyors kovászos uborkát! A csodálatos az, hogy mindössze fél óra alatt produkáljuk azt a bukét, amit máskor napok alatt hoz össze a napfény a só és a kenyér együttese. Íme, a recept!

Hozzávalók a 30 perces kovászos uborkához:

  • 10-15 db uborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db citrom leve

Elkészítés:

  1. Az uborkát megmossuk, bevágjuk úgy, mintha klasszikus kovászos uborkát készítenénk.
  2. Egy nagyobb lábasba beletesszük a fokhagymával, a kaporral és a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Nagy lángon feltesszük főni, és forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, azonnal lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük hűlni.
  4. A citromok levét kifacsarjuk, és a hideg főzethez öntjük. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd leszűrjük, és már fogyaszthatjuk is. Ami marad, azt a levével együtt befőttesüvegekbe tesszük. Hűtve napokig eláll. Jó étvágyat hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.