Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A kakaónak egész évben szezonja van, akár ital vagy csokoládé formájában, akár sütibe sütve fogyasztjuk...

1. Már a maja és az azték kultúrának is fontos része volt a dél-amerikai esőerdőkből származó kakaóbab, és az őrleményéből előállított finom nedű.

2. Mivel eredeti állapotában kesernyés ízű, ezért csilipaprikával tették különlegesebbé, fűszeresebbé. Európában a 16. században bukkant fel először, és népszerűsége azóta is töretlen.

Még több érdekesség >>>

3. A kakaóport a hántolt és pörkölt babok összezúzásával állítják elő. Aromája akkor a legélvezetesebb, ha magas a kakaótartalma, és lehetőleg nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

4. A kakaóvaj a nyers kakaóbab közel felét ez teszi ki. Élelmiszer-ipari felhasználása mellett a kozmetikai termékekben is megtalálható.

5. A mértékkel fogyasztott jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé az egészséges étrendnek is része lehet, hiszen antioxidáns hatással bír.

Desszertek >>>

6. Bár a kakaó az amerikai kontinensről származik, ma már az éves mennyiség 2/3-át Afrikában állítják elő.

7. Amerikában a forró csokit előszeretettel fogyasztják juharsziruppal és zabpehellyel gazdagítva!

Csokis finomságok >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.