Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Érdekességek

"Hitelesek vagyunk és olyat kínálunk, amihez értünk" - interjú a Szamos cukrászdák igazgatójával

„A Szamos sikerének titka a hitelesség” Interjú Kelényi Ádámmal, a Szamos cukrászdák igazgatójával
A Szamos 8 éve kezdte el megosztani receptjeit a nagyközönséggel. Kezdetben bonbon- és trüffelkészítő kurzusokon vehettek részt a családi titkok után érdeklődök, ma már szinte minden közkedvelt Szamos finomság receptje és elkészítésének módja elérhető a Szamos Csokoládé Iskola keretein belül. Kelényi Ádámmal arról beszélgettünk, miért egyedülálló a kurzus, és mivel gyarapodik az, aki részt vesz rajta.

- Hogyan néz ki pontosan egy Szamos Csokoládé Iskola kurzus? Hányan vehetnek részt rajta?

Kelényi Ádám: Amikor 2012-ben a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében elindítottuk a kurzusainkat, akkor nem több, mint 5 főben gondolkodtunk. Fontos volt ugyanis számunkra, hogy minden résztvevőre maximális figyelmet tudjunk fordítani. Később a Kossuth téri Szamos Caféban is elkezdtünk kurzusokat tartani, de mivel nagy létszámú megkereséseket is kaptunk, itt már nagycsoportos tanfolyamokat és csapatépítőket is tartottunk. Ma már 3 főtől egészen 120 főig vállalunk kurzusokat – akár kitelepüléssel is – a menetrend azonban változatlan: minden kurzus elmélettel indul, majd a pilisvörösvári üzemben lévő gépekkel megegyező berendezés segítségével elkészülnek az édességek, végül a csomagolással kerül pont az i-re.

Hogyan fogadták az emberek ezeket a kurzusokat?

K. Á.: Őszintén szólva, azt nem gondoltuk, hogy kudarc lesz, de azt sem, hogy ekkora sikert arat. Arra számítottunk, hogy az erre fogékony vásárlók kipróbálják, majd lesz ennek egy lecsengése, hiszen ugyanazt a technikát miért próbálnák ki többször? Ehhez képest akár 4-5 kurzusra is eljönnek az érdeklődők, szeretettel térnek vissza, hiszen 3 olyan különleges órát kapnak, amelyet újra és újra át akarnak élni.

- Mit gondolsz, mi a titka a visszatéréseknek? Mi az az élmény, amit a 3 órában kaphatunk?

K. Á.: Azt hiszem, a titok a hitelesség. Tudtuk, hogy hitelesek vagyunk és valami olyat kínálunk, amihez értünk. Ezen felül pedig többet adunk, mint amit az emberek elvárnak. A kurzusainkon ugyanis nemcsak a recepteket és az előállítás módját ismerhetik meg a résztvevők, hanem a márkához és a családunkhoz is közelebb kerülhetnek, egy kicsit maguk is csokoládékészítővé válhatnak. Ha 3 órát töltesz a csokoládémesterünkkel, Andorral, aki annak idején Szamos papával kísérletezte ki a tökéletes konyakmeggyet, rengeteg olyan kérdést feltehetsz, amelyre mindig is szerettél volna választ kapni – ki volt az alapító, hogyan dolgozik a családunk a cégben, mi volt az első termékünk, vagy miből fogy a legtöbb? Be akartunk engedni minden érdeklődőt a „családba”, hogy kérdezhessenek és válaszokat is kaphassanak, mindezt kellemes, családias környezetben.

Mit tartogat a jövő? Az érdeklődők várhatnak újabb kurzusokat?

Kelényi Ádám: Sajnos a vírus minket sem hagyott érintetlenül, ugyanis a városlátogató turizmus megcsappant, valamint a csapatépítők is alábbhagytak. Mi azonban igyekeztünk és igyekszünk alkalmazkodni. Ezen a nyáron például először tartottunk gyermektábort, ami egyhetes program volt, 2 csokoládémester tartotta 12 gyermeknek. A gyerekek imádták és jövőre is akarnak jönni. Ezen felbuzdulva most fejlesztjük a haladó/professzionális kurzusunkat, ami nem 3 órás lesz, hanem háromnapos, így sokkal jobban el lehet majd mélyülni a technológiákban, és bíznunk benne, hogy még több tudást fogunk tudni átadni.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A HÁZI SZALONCUKOR - MUTATJUK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.