Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Érdekességek

Azt hiszed gyerekrajzok? Pedig ezek EHETŐ képek!

Harley Langberg 2013 októberében kezdte el készíteni az ehető képeit, amik hamar nagyon népszerűek lettek. Az Instagramját már több mint 33 ezren követik. Semmit nem dob ki az alkotások után, azonban bizonyos alapanyagokkal nem hajlandó dolgozni!

A férfi eredetileg közgazdaságtant tanult, aztán vett néhány főzőleckét is. Most egy olyan cégnél dolgozik, ahol az ételek eltartásának meghosszabbításán fáradoznak. A Saveur cikkéből az derül ki, hogy a Philadelphiában élő férfit egy New York-i ételkiállítás ihlette meg, ahol cuki állatos fotókat látott. Langbergnek azóta eléggé bejött a dolog, több mint negyven márkával dolgozott együtt, a képeiről készült fotókat pedig 150-350 dollár (ez minimum 40 ezer forintot jelent) között árulja.

"Az étkezés alap, univerzális dolog. Bárkinek csinálhatok ételből képeket, valamilyen hatást biztosan kivált belőle" - mondja Langberg, aki a hozzávalókat a közeli piacon szerzi be, és a maradékokat sem dobálja ki, hanem megfőzi vacsorának. A férfinak vannak nagy kedvencei is, ételek, alapanyagok, amikkel különösen szívesen dolgozik, ilyen például a krumplipüré.

A ketchupot viszont nem szereti, mert az állaga miatt nehéz dolgozni vele. A másik alapanyag, amivel különösen nehéz szerinte bánni, a padlizsán, ugyanis ha nem elég gyors, a zöldség bebarnul, mielőtt a művet lefotózhatná. A különböző fűszerek szintén nem tartoznak a kedvencei közé, mert egy rossz mozdulattal egy egész képet tönkretehet.

"Általában este rakom össze a képeket, aztán beteszem őket reggelig a hűtőbe. Azonban időnként előfordul, hogy elváltozik a színűk, úgyhogy ki kell cserélnem egy-két elemet" - mondta. A kedvenc fotói közé tartozik egy vízalatti jelenet, amit karfiolból, gombából és krumplipüréből készített, de szereti a cukkiniből összerakott Martin Luther King Jr. képet is.

"Nem lesz mindenkiből Picasso, de örömet okoz az alkotás, és olyan dolgok készülnek, amikre büszke tudok lenni" - mondta.

VILLÁMGYORS SÓS RUDAK

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.