A férfi eredetileg közgazdaságtant tanult, aztán vett néhány főzőleckét is. Most egy olyan cégnél dolgozik, ahol az ételek eltartásának meghosszabbításán fáradoznak. A Saveur cikkéből az derül ki, hogy a Philadelphiában élő férfit egy New York-i ételkiállítás ihlette meg, ahol cuki állatos fotókat látott. Langbergnek azóta eléggé bejött a dolog, több mint negyven márkával dolgozott együtt, a képeiről készült fotókat pedig 150-350 dollár (ez minimum 40 ezer forintot jelent) között árulja.
"Az étkezés alap, univerzális dolog. Bárkinek csinálhatok ételből képeket, valamilyen hatást biztosan kivált belőle" - mondja Langberg, aki a hozzávalókat a közeli piacon szerzi be, és a maradékokat sem dobálja ki, hanem megfőzi vacsorának. A férfinak vannak nagy kedvencei is, ételek, alapanyagok, amikkel különösen szívesen dolgozik, ilyen például a krumplipüré.
A ketchupot viszont nem szereti, mert az állaga miatt nehéz dolgozni vele. A másik alapanyag, amivel különösen nehéz szerinte bánni, a padlizsán, ugyanis ha nem elég gyors, a zöldség bebarnul, mielőtt a művet lefotózhatná. A különböző fűszerek szintén nem tartoznak a kedvencei közé, mert egy rossz mozdulattal egy egész képet tönkretehet.
"Általában este rakom össze a képeket, aztán beteszem őket reggelig a hűtőbe. Azonban időnként előfordul, hogy elváltozik a színűk, úgyhogy ki kell cserélnem egy-két elemet" - mondta. A kedvenc fotói közé tartozik egy vízalatti jelenet, amit karfiolból, gombából és krumplipüréből készített, de szereti a cukkiniből összerakott Martin Luther King Jr. képet is.
"Nem lesz mindenkiből Picasso, de örömet okoz az alkotás, és olyan dolgok készülnek, amikre büszke tudok lenni" - mondta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.