Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Bocuse d'Or 2018: elstartolt az európai döntő - ma főz a magyar csapat!

Pohner Ádám a balatoni Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or 2018 magyar döntőjét
Ma reggel elstartolt a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, amelynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is. 

A Kistücsök séfhelyettesének munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.


A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.


A vegetáriánus tál három kötelező alapanyagából kettőt már korábban ismertették a versenyzőkkel - ezek voltak a Blue Mountain Pasture Castelmagno DOP sajt és a tojás -, és tegnap a döntő előtti napon a harmadik, meglepetés-alapanyagról is leránották a leplet, ami nem más mint a SPAGETTI (No. 3)!

A holnapi versenynap végén lesz eredményhirdetés, addig drukkoljunk együtt a magyar csapatnak - itt élőben követhetitek a versenyt!

A BALATONI KISTÜCSÖK SÉFHELYETTESE NYERTE A BOCUSE D'OR 2018 MAGYAR DÖNTŐJÉT >>>

EZEKBŐL AZ ALAPANYAGOKBÓL KELL FŐZNIE A MAGYAR CSAPTNAK BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJÉBEN >>>

(Forrás: MTI)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.