Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Érdekességek

Bocuse d'Or 2018: elstartolt az európai döntő - ma főz a magyar csapat!

Pohner Ádám a balatoni Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or 2018 magyar döntőjét
Ma reggel elstartolt a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, amelynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is. 

A Kistücsök séfhelyettesének munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.


A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.


A vegetáriánus tál három kötelező alapanyagából kettőt már korábban ismertették a versenyzőkkel - ezek voltak a Blue Mountain Pasture Castelmagno DOP sajt és a tojás -, és tegnap a döntő előtti napon a harmadik, meglepetés-alapanyagról is leránották a leplet, ami nem más mint a SPAGETTI (No. 3)!

A holnapi versenynap végén lesz eredményhirdetés, addig drukkoljunk együtt a magyar csapatnak - itt élőben követhetitek a versenyt!

A BALATONI KISTÜCSÖK SÉFHELYETTESE NYERTE A BOCUSE D'OR 2018 MAGYAR DÖNTŐJÉT >>>

EZEKBŐL AZ ALAPANYAGOKBÓL KELL FŐZNIE A MAGYAR CSAPTNAK BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJÉBEN >>>

(Forrás: MTI)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.