A légiutas-kísérők sok trükköt ismernek, amikkel tökéletessé tehetik az utazás élményét majd 10 ezer méter magasan. Egyikük most elmesélte, miért is viszik magukkal a dolgozók a saját ételüket a gép fedélzetére.
,,Az étel, amit a tálcádon kapsz, nem konyhában készül, hanem egy erre a célra kifejleszetett üzemben, és nem ritka, hogy 12 órával vagy akár napokkal előbb rakják össze, mielőtt egy-egy járat felszállt volna" - magyarázta az egyik dolgozó.
,,A rántotta és az omlett például tojás és mindenféle helyettesítőszerek keveréke. Azok pedig, akik azt hiszik, hogy a gyümölcs a legegészségesebb választás a repülőn, tévednek. A gyümölcsöket ugyanis - bármennyire tűnnek frissnek - órákkal az indulás előtt vágják fel."
Persze, az utasok máshogy érzik az ízeket a repülőkön uralkodó nyomás miatt, éppen ezért a légitársaságok általában fűszerekkel, sóval és zsírral turbózzák fel a fogásokat. A légiutaskísérők szerint az gondolkodik jól, aki a még felszállás előtt beszerzi magának az ételt. Mivel erre sokszor nincs lehetőség, ezért a megkérdezett légiutaskísérő két ételt emelt ki, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetünk.
Az egyik a kenyér, a másik a pörkölt. A kenyeret általában a repülés napján készítik, így az a legfrissebb étel, amit a repülőn enni lehet. A pörköltet pedig azért emelte ki a légiutaskísérő, mert az nem szárad ki, és újramelegítve is hasonló ízélményt ad, mint a friss.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.