Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Durva! Ezért ne egyél a repülős ételekből!

Légikísérő légiutas-kísérő stewardess /Fotó: Shutterstock
A légiutas-kísérők sokszor a saját ételüket viszik magukkal a repülőutakra, és téged is erre buzdítanak!

A légiutas-kísérők sok trükköt ismernek, amikkel tökéletessé tehetik az utazás élményét majd 10 ezer méter magasan. Egyikük most elmesélte, miért is viszik magukkal a dolgozók a saját ételüket a gép fedélzetére.

,,Az étel, amit a tálcádon kapsz, nem konyhában készül, hanem egy erre a célra kifejleszetett üzemben, és nem ritka, hogy 12 órával vagy akár napokkal előbb rakják össze, mielőtt egy-egy járat felszállt volna" - magyarázta az egyik dolgozó.

,,A rántotta és az omlett például tojás és mindenféle helyettesítőszerek keveréke. Azok pedig, akik azt hiszik, hogy a gyümölcs a legegészségesebb választás a repülőn, tévednek. A gyümölcsöket ugyanis - bármennyire tűnnek frissnek - órákkal az indulás előtt vágják fel."

Persze, az utasok máshogy érzik az ízeket a repülőkön uralkodó nyomás miatt, éppen ezért a légitársaságok általában fűszerekkel, sóval és zsírral turbózzák fel a fogásokat. A légiutaskísérők szerint az gondolkodik jól, aki a még felszállás előtt beszerzi magának az ételt. Mivel erre sokszor nincs lehetőség, ezért a megkérdezett légiutaskísérő két ételt emelt ki, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetünk.

Az egyik a kenyér, a másik a pörkölt. A kenyeret általában a repülés napján készítik, így az a legfrissebb étel, amit a repülőn enni lehet. A pörköltet pedig azért emelte ki a légiutaskísérő, mert az nem szárad ki, és újramelegítve is hasonló ízélményt ad, mint a friss.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.