Az influenszereknek, a sztároknak és a főzős showműsoroknak köszönhetően rengeteg olyan konyhai eszközt megveszünk, amire lehet, hogy nem is lenne szükség. Szépnek, jónak, praktikusnak tűnik, amivel sokkal könnyebb elvégezni egy-egy konyhai műveletet, ám hosszú távon mégsem válik be, vagy elmúlik a varázsa és már nem használjuk tovább.
Sokan ruháztak be például smoothie-készítőre, elektromos kenyérszeletelőre vagy kalóriaszámláló okosmérlegre, amikor ezek a tévében és az interneten igazán felkapott termékekké váltak, ám ahogy lecsengett a hullám, úgy kerültek a konyhaszekrények hátuljába, a spájzok mélyére. De vajon melyek a legfeleslegesebb konyhai eszközök a szakértők szerint?
Mutatjuk azokat a konyhai eszközöket, amelyek a szakértők szerint nemcsak feleslegesek, de drágák is és még a helyet is foglalják!
A különféle zöldségaprítók azt ígérik, hogy gyorsan, pár mozdulattal fel lehet velük vágni a hagymát, a paprikát és nem kell a késsel bajlódni. Viszonylag olcsóak is, így nagy a kísértés, hogy beszerezzünk egyet, ám a szakértők szerint a zöldségaprító valójában csak azok számára hasznos, akik valami mozgásszervi betegség vagy rendellenesség következtében nem tudnának a pult mellett ácsorogni és késsel szeletelni.
A zöldségaprító több helyet foglal, mint egy jó minőségű, éles kés, nem beszélve arról sem, hogy ha a pengéje kicsorbul, nem is lehet megélezni, míg egy kés szinte örök életű lehet, ha megfelelően bánunk vele.
Aki követi a YouTube-on vagy a TikTokon a külföldi influenszereket és látta már a főzős videóikat, biztosan találkozott már a rizsfőzővel. Itthon is kapni és valóban hasznos készülék azok számára, akik rengeteg rizst fogyasztanak - akár napi szinten. Azok számára viszont, akik csak ritkán esznek főtt rizst, nem túl praktikus és nem is helytakarékos megoldás.
A rizsfőzés nem könnyű, de nem is elsajátíthatatlan tudomány, csak arra kell ügyelni, hogy jó rizst válasszunk, megfelelően átmossuk vagy lepirítsuk a rizsszemeket, meleg vízzel öntsük fel és kis lángon csak addig főzzük, amíg el nem fő alóla a víz, majd hagyjuk lefedve pár percig pihenni.
A tökéletes, pergős rizs receptjéről készítettünk már egy lépésről lépésre útmutatót, amivel garantált a siker!
A szakértők szerint a fokhagymanyomó is egyike a felesleges konyhai eszközöknek, ám ezzel biztosan sokan vitába szállnának. A Huffington Postnak nyilatkozó főszakács szerint a fokhagymaprés elmosogatása, aprólékos tisztítása több időt vesz igénybe, mint amennyit a használatával spórolunk. A szakember úgy véli, elég a megpucolt fokhagymagerezdet megroppantani, apróra felszeletelni, majd durva sóval megszórva egy kés lapjával pépessé dörzsölni.
Gyakori viccforrás az interneten, hogy az összenyomós szendvicssütő ritkán kerül elő a konyhában, de ha előveszik, akkor napokon át melegszendvics a reggeli, az ebéd és a vacsora is. Jól mutatja ez a vicc is, hogy a szendvicssütő sincs mindig elől, bár feleslegesnek nevezni talán túlzás. A szakérők szerint azonban nincs szükség a szendvicssütőre ahhoz, hogy finom, ropogós szélű melegszendvicset készítsünk, ugyanis ez megoldható egy serpenyőben is.
Zsebsárkány talán nincs mindenki otthonában, de a szakértők szerint nincs is rá szükség, ugyanis igazán csak egy-két étel (köztük a créme brülée) elkészítéséhez kell. A webáruházakban és boltokban kapható, olcsóbb, egyszerűbb zsebsárkányok ráadásul nem is olyan jók, mint a profi változatok és az utántöltésük is macerás, így érthető, miért nevezik ezt is a szakértők felesleges konyhai eszköznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.