Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Idén tizedik alkalommal került sor a Gelato World Cupra, azaz a cukrászok világbajnokságára, melyen fantasztikus eredményt ért el a magyar csapat. A hazai cukrászok ugyanis a világ harmadik legjobbjai lettek.

Kétévente kerül megrendezésre a Gelato World Cup, melynek helyszíne idén is az Olaszországban található Rimini volt. Ide utazott ki a magyar csapat, melynek tagjai egy éve, az európai selejtezőn vívták ki a továbbjutást a világversenyre. A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán és Füredi Krisztián alkotta csapat pedig fantasztikus eredménnyel zárta a négynapos versenyt, ugyanis bronzérmet szereztek.

Bronzérmes lett a magyar csapat a 2024-es Gelato World Cupon /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala
Bronzérmes lett a magyar csapat a 2024-es Gelato World Cupon /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala

A Gelato World Cupon a cukrászoknak különféle feladatokban kellett megmutatniuk a tehetségüket. Ilyen volt többek között a fagyi- és csokikészítés, de süteményeket és jégszobrokat is prezentálniuk kellett a zsűri előtt. A lenyűgöző kreációról készült fotókat a Magyar Cukrász Ipartesület Facebook-oldala tette közzé, valamint ők osztották meg az örömhírt, hogy a magyar cukrászok a harmadik helyen végeztek a világversenyen.

Borítókép: Magyar Cukrász Ipartesület Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.