Magyar idő szerint ma éjjel tartották a 81. Golden Globe-díjátadót, ahol a hírességek az ismert szusiszakács, Nobu Matsuhisa a tenger gyümölcseiből készített finomságait kóstolhatták meg.
A sztárvilág egyik színvonalas eseményéről sem hiányozhat a kaviár. Az idei díjátadón a luxuscsemege mellé lazactartárt álmodott meg a séf. Sőt, a lazac a menü későbbi elemeiben is feltűnt.
Különleges halfajtával, a sárgafarkú lazacsügérrel folytatódott az ételsor. A klasszikus halas fogás bár egyszerűnek tűnik, a minőségi alapanyagokon sok múlhat. A képeket elnézve, nem okozhatott nagy csalódást a séf.
A séf saját alkotású öntete apróra vágott hagymával, szójaszósszal, rizsecettel, szőlőmagolajjal, szezámolajjal, cukorral és fűszerekkel (sóval, borssal és porított mustárral) készül. Ezzel locsolják meg a tonhalas vegyes zöldsalátát. Az ízharmónia páratlan.
A miso nem csak levesek ízesítésére kitűnő. A gazdag ízvilágú misopaszta a fekete tőkehallal ellenállhatatlan párost alkot.
Mi mással is öblíthetnék a finom falatokat, ha nem a legelegánsabb itallal, a pezsgővel. Az este hivatalos palackja a Moët Impérial Brut volt, amit három szőlőfajtából készítenek, és gyakran a pezsgők királyának neveznek.
Az idei Golden Globe-on az Oppenheimer bizonyult a legsikeresebbnek. A legjobb filmdrámának járó díj mellett a legjobb eredeti filmzene elismerést is megkapta. Christopher Nolan lett a legjobb rendező; az Oppenheimert alakító Cillian Murphy a legjobb férfi főszereplő, Robert Downey Jr. pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját vehette át.
(Borítókép: NOBU Instagram-fiók)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.