Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Érdekességek

Golden Globe 2024: a menü egy részét Budapesten is megkóstolhatjuk

Híres japán séf, a szusikészítés mestere alkotta meg a luxusmenüt a 81. Golden Globe-díjátadó ünnepségre. A szakács budapesti éttermében, a NOBU-ban mi is ehetünk hasonló finomságokat.

Magyar idő szerint ma éjjel tartották a 81. Golden Globe-díjátadót, ahol a hírességek az ismert szusiszakács, Nobu Matsuhisa a tenger gyümölcseiből készített finomságait kóstolhatták meg.

Lazactartár kaviárral

A sztárvilág egyik színvonalas eseményéről sem hiányozhat a kaviár. Az idei díjátadón a luxuscsemege mellé lazactartárt álmodott meg a séf. Sőt, a lazac a menü későbbi elemeiben is feltűnt.

Sült lazac

Különleges halfajtával, a sárgafarkú lazacsügérrel folytatódott az ételsor. A klasszikus halas fogás bár egyszerűnek tűnik, a minőségi alapanyagokon sok múlhat. A képeket elnézve, nem okozhatott nagy csalódást a séf.

Sashimi saláta Matsuhisa öntettel

A séf saját alkotású öntete apróra vágott hagymával, szójaszósszal, rizsecettel, szőlőmagolajjal, szezámolajjal, cukorral és fűszerekkel (sóval, borssal és porított mustárral) készül. Ezzel locsolják meg a tonhalas vegyes zöldsalátát. Az ízharmónia páratlan.

Elegáns és fényűző menüvel ünnepeltek a sztárok a 81. Golden Globe-díjátadón (Fotó: NOBU Isntagram)
Elegáns és fényűző menüvel ünnepeltek a sztárok a 81. Golden Globe-díjátadón (Fotó: NOBU Isntagram)

Misós tőkehal

A miso nem csak levesek ízesítésére kitűnő. A gazdag ízvilágú misopaszta a fekete tőkehallal ellenállhatatlan párost alkot.

Francia elegancia

Mi mással is öblíthetnék a finom falatokat, ha nem a legelegánsabb itallal, a pezsgővel. Az este hivatalos palackja a Moët Impérial Brut volt, amit három szőlőfajtából készítenek, és gyakran a pezsgők királyának neveznek.

A legtöbb díjat érő alkotás

Az idei Golden Globe-on az Oppenheimer bizonyult a legsikeresebbnek. A legjobb filmdrámának járó díj mellett a legjobb eredeti filmzene elismerést is megkapta. Christopher Nolan lett a legjobb rendező; az Oppenheimert alakító Cillian Murphy a legjobb férfi főszereplő, Robert Downey Jr. pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját vehette át.

(Borítókép: NOBU Instagram-fiók)

Ajánljuk még:


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.