Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Bár egy-egy szelet frissítő görögdinnye mindenkinek jól esik a nyári melegben, ha azonban tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor próbáljuk ki ezt a finom csemegét egy csipetnyi sóval.

Lehet, hogy először kicsit meglepőnek tűnik ez a szokatlan párosítás, azonban az édes és a sós ízekkel való kísérletezés mindig nagyon izgalmas és különleges játék. A dinnyét egyébként is szokták sós ételekkel kínálni, gondoljuk csak a fetára, de különféle salátákba is kiváló alapanyag, amibe a zöldségek mellett kerülhet sonka, főtt tojás vagy éppen tészta is.

A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock
A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock

De miért is olyan jó választás a só?

Bármennyire is körültekintően vásárolunk, előfordulhat, hogy kevésbé édes a görögdinnye, ilyenkor a gyümölcs enyhén keserű és fanyar lehet. Egy csipetnyi sóval azonban ezek a kellemetlen aromák enyhülnek, az édes íz pedig felerősödik. A só tehát nagyszerű választást jelent, amennyiben fokozni szeretnénk a gyümölcs természetesen édességét. És miért ne szeretnénk?
Ráadásul a só javítja a görögdinnye állagát is, ezáltal garantáltan minden falat lédús és persze édes lesz.
Vannak, akik megsózzák a szeleteket, és a legjobb hatás érdekében várnak néhány percet, és csak ezután látnak neki a nagy görögdinnye lakomának – írja az Allrecipes.

Így lesz a legfinomabb

A szakértők szerint állítólag a sópehelyől lesz igazán finom a görögdinnye, ugyanis ez a változat jobban kiegyensúlyozza az ízeket. De akár durvább szemű, vagy ízesített sóval is próbálkozhatunk, utóbbiakat a grillezés során is alkalmazhatjuk. Érdemes tudni, hogy a görögdinnye a grillezéstől is édesebb lesz, a ízesített só pedig egészen különleges aromát kölcsönöz majd a gyümölcsnek.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.