Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Bár egy-egy szelet frissítő görögdinnye mindenkinek jól esik a nyári melegben, ha azonban tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor próbáljuk ki ezt a finom csemegét egy csipetnyi sóval.

Lehet, hogy először kicsit meglepőnek tűnik ez a szokatlan párosítás, azonban az édes és a sós ízekkel való kísérletezés mindig nagyon izgalmas és különleges játék. A dinnyét egyébként is szokták sós ételekkel kínálni, gondoljuk csak a fetára, de különféle salátákba is kiváló alapanyag, amibe a zöldségek mellett kerülhet sonka, főtt tojás vagy éppen tészta is.

A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock
A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock

De miért is olyan jó választás a só?

Bármennyire is körültekintően vásárolunk, előfordulhat, hogy kevésbé édes a görögdinnye, ilyenkor a gyümölcs enyhén keserű és fanyar lehet. Egy csipetnyi sóval azonban ezek a kellemetlen aromák enyhülnek, az édes íz pedig felerősödik. A só tehát nagyszerű választást jelent, amennyiben fokozni szeretnénk a gyümölcs természetesen édességét. És miért ne szeretnénk?
Ráadásul a só javítja a görögdinnye állagát is, ezáltal garantáltan minden falat lédús és persze édes lesz.
Vannak, akik megsózzák a szeleteket, és a legjobb hatás érdekében várnak néhány percet, és csak ezután látnak neki a nagy görögdinnye lakomának – írja az Allrecipes.

Így lesz a legfinomabb

A szakértők szerint állítólag a sópehelyől lesz igazán finom a görögdinnye, ugyanis ez a változat jobban kiegyensúlyozza az ízeket. De akár durvább szemű, vagy ízesített sóval is próbálkozhatunk, utóbbiakat a grillezés során is alkalmazhatjuk. Érdemes tudni, hogy a görögdinnye a grillezéstől is édesebb lesz, a ízesített só pedig egészen különleges aromát kölcsönöz majd a gyümölcsnek.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.