Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Érdekességek

Gyász: elhunyt a rajongva szeretett tokaji borász és étteremtulajdonos

Elhunyt Szűcs Ferenc, a tokaji Szűcs Pincészet alapítója, gazdasági szakember, műgyűjtő. Társaival 2012-ben hozta létre a Tállya Wines szövetkezetet, illetve vezette be a Tállya bort, mindvégig arra törekedve, hogy a borokon keresztül bemutassa a tállyai dűlők egyediségét és nagyszerűségét.

„Búcsúzunk a pincészet alapítójától és névadójától. Nagyon szerette ezt a borvidéket, az itt dolgozó borászokat, az ide látogatókat.
Őrizzétek emlékét szívetekben. Feri, hiányozni fogsz!" – írta ki Facebook-oldalára tegnap este a tokaji Szűcs Pincészet.

Szűcs Ferenc – akit mindenki, aki ismerte, csak Feriként emlegetett –, a Szűcs Pincészet alapítója, széles körben, rajongva szeretett borász és országszerte rendkívül nagyra tartott gazdasági és pénzügyi szakember volt; mindemellett műgyűjtő, aki évtizedek alatt az egyik legnagyobb magyar kortárs művészeti magángyűjteményt építette fel. A gasztronómia elkötelezett híveként régi álmát váltotta valóra, amikor 2020-ban üzlettársával és barátjával közösen megnyitották Pesten, a Figi és Lipike névre keresztelt delikátesz és bisztrót.


„Érdeklődése a tokaji borok iránt a gasztronómia felől jött, 2011-ben vásárolta első szőlőjét a tállyai Bohomály dűlőben. Első palackozott bora 2013-ban készült el. Társaival 2012-ben hozta létre a Tállya Wines szövetkezetet, illetve vezette be a Tállya bort. Ma 7 hektáron műveli bioszőlőit, melyek a történelmi első osztályú Somszög, Bohomály, Tökösmály, Hasznos és Patócs dűlőkben terülnek el. A kiváló vulkanikus talaj igen minerális és vastag borokat ad. A pincészet arra törekszik, hogy a borokon keresztül bemutassa a tállyai dűlők egyediségét és nagyszerűségét. Borainak nagy része furmint fajtájú szőlőből készül. Száraz és kései szüretelésű borok mellett szamorodni és aszú borokat is készít" – írja róla Tállya falu honlapja, a pincészeteket bemutató aloldalán.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.