A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Érdekességek

Gyász: elhunyt a rajongva szeretett tokaji borász és étteremtulajdonos

Elhunyt Szűcs Ferenc, a tokaji Szűcs Pincészet alapítója, gazdasági szakember, műgyűjtő. Társaival 2012-ben hozta létre a Tállya Wines szövetkezetet, illetve vezette be a Tállya bort, mindvégig arra törekedve, hogy a borokon keresztül bemutassa a tállyai dűlők egyediségét és nagyszerűségét.

„Búcsúzunk a pincészet alapítójától és névadójától. Nagyon szerette ezt a borvidéket, az itt dolgozó borászokat, az ide látogatókat.
Őrizzétek emlékét szívetekben. Feri, hiányozni fogsz!" – írta ki Facebook-oldalára tegnap este a tokaji Szűcs Pincészet.

Szűcs Ferenc – akit mindenki, aki ismerte, csak Feriként emlegetett –, a Szűcs Pincészet alapítója, széles körben, rajongva szeretett borász és országszerte rendkívül nagyra tartott gazdasági és pénzügyi szakember volt; mindemellett műgyűjtő, aki évtizedek alatt az egyik legnagyobb magyar kortárs művészeti magángyűjteményt építette fel. A gasztronómia elkötelezett híveként régi álmát váltotta valóra, amikor 2020-ban üzlettársával és barátjával közösen megnyitották Pesten, a Figi és Lipike névre keresztelt delikátesz és bisztrót.


„Érdeklődése a tokaji borok iránt a gasztronómia felől jött, 2011-ben vásárolta első szőlőjét a tállyai Bohomály dűlőben. Első palackozott bora 2013-ban készült el. Társaival 2012-ben hozta létre a Tállya Wines szövetkezetet, illetve vezette be a Tállya bort. Ma 7 hektáron műveli bioszőlőit, melyek a történelmi első osztályú Somszög, Bohomály, Tökösmály, Hasznos és Patócs dűlőkben terülnek el. A kiváló vulkanikus talaj igen minerális és vastag borokat ad. A pincészet arra törekszik, hogy a borokon keresztül bemutassa a tállyai dűlők egyediségét és nagyszerűségét. Borainak nagy része furmint fajtájú szőlőből készül. Száraz és kései szüretelésű borok mellett szamorodni és aszú borokat is készít" – írja róla Tállya falu honlapja, a pincészeteket bemutató aloldalán.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.