Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

Ahány elkészítési mód, legalább annyiféle fogyasztási szokás is létezik, ha tükörtojásról van szó. Vajon melyik a helyénvaló? Ennek jártunk utána.

A tükörtojás sütéséhez mindenkinek van egy trükkje, amitől tökéletes lesz a sárgája, ropogós a széle, nem folyik, nem túl kemény és így tovább. Azt viszont már kevesebben tudják, hogyan kell helyesen elfogyasztani az aranysárga közepű finomságot. Vannak, akik pirítóst tunkolnak a folyós sárgájába, mások összehajtják a tojást, vagy épp szendvicsre teszik. De melyik felel meg az étkezési etikettnek? A szakértő elárulja.

A tükörtojás elkészítésének sokféle módja létezik, ahogy az elfogyasztásának is, de ezek közül csak egy a helyes (Fotó: Shutterstock)
A tükörtojás elkészítésének sokféle módja létezik, ahogy az elfogyasztásának is, de ezek közül csak egy a helyes (Fotó: Shutterstock)

Így kell helyesen enni a tükörtojást

Az étkezési protokoll előírásainak akkor felelünk meg, ha az alábbiaknak megfelelően fogyasztjuk el a tükörtojást.

Legelső lépésként sózzuk meg a tojást.
Ezután egy éles késsel kereszt alakban vágjuk meg a tojássárgáját, de épp csak annyira, hogy a sárgája a fehérjére folyjon ki, a tányért ne maszatoljuk össze vele.
A tojás külsejét adó fehérjét vágjuk fel falatnyi darabokra, és ezt mártogassuk a sárgájába.
Fogyaszthatunk mellé kenyeret vagy bármilyen pékárut, ám azt nem szabad a sárgájába tunkolni.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.