A tükörtojás sütéséhez mindenkinek van egy trükkje, amitől tökéletes lesz a sárgája, ropogós a széle, nem folyik, nem túl kemény és így tovább. Azt viszont már kevesebben tudják, hogyan kell helyesen elfogyasztani az aranysárga közepű finomságot. Vannak, akik pirítóst tunkolnak a folyós sárgájába, mások összehajtják a tojást, vagy épp szendvicsre teszik. De melyik felel meg az étkezési etikettnek? A szakértő elárulja.
Az étkezési protokoll előírásainak akkor felelünk meg, ha az alábbiaknak megfelelően fogyasztjuk el a tükörtojást.
Legelső lépésként sózzuk meg a tojást.
Ezután egy éles késsel kereszt alakban vágjuk meg a tojássárgáját, de épp csak annyira, hogy a sárgája a fehérjére folyjon ki, a tányért ne maszatoljuk össze vele.
A tojás külsejét adó fehérjét vágjuk fel falatnyi darabokra, és ezt mártogassuk a sárgájába.
Fogyaszthatunk mellé kenyeret vagy bármilyen pékárut, ám azt nem szabad a sárgájába tunkolni.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.