Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Érdekességek

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

Ahány elkészítési mód, legalább annyiféle fogyasztási szokás is létezik, ha tükörtojásról van szó. Vajon melyik a helyénvaló? Ennek jártunk utána.

A tükörtojás sütéséhez mindenkinek van egy trükkje, amitől tökéletes lesz a sárgája, ropogós a széle, nem folyik, nem túl kemény és így tovább. Azt viszont már kevesebben tudják, hogyan kell helyesen elfogyasztani az aranysárga közepű finomságot. Vannak, akik pirítóst tunkolnak a folyós sárgájába, mások összehajtják a tojást, vagy épp szendvicsre teszik. De melyik felel meg az étkezési etikettnek? A szakértő elárulja.

A tükörtojás elkészítésének sokféle módja létezik, ahogy az elfogyasztásának is, de ezek közül csak egy a helyes (Fotó: Shutterstock)
A tükörtojás elkészítésének sokféle módja létezik, ahogy az elfogyasztásának is, de ezek közül csak egy a helyes (Fotó: Shutterstock)

Így kell helyesen enni a tükörtojást

Az étkezési protokoll előírásainak akkor felelünk meg, ha az alábbiaknak megfelelően fogyasztjuk el a tükörtojást.

Legelső lépésként sózzuk meg a tojást.
Ezután egy éles késsel kereszt alakban vágjuk meg a tojássárgáját, de épp csak annyira, hogy a sárgája a fehérjére folyjon ki, a tányért ne maszatoljuk össze vele.
A tojás külsejét adó fehérjét vágjuk fel falatnyi darabokra, és ezt mártogassuk a sárgájába.
Fogyaszthatunk mellé kenyeret vagy bármilyen pékárut, ám azt nem szabad a sárgájába tunkolni.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.