Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

II. Erzsébet egykori szakácsa elárulta: így lesz tökéletes a sült kolbász

Sült kolbász /Fotó: Shutterstock
A Michelin-csillagos séf, aki egykor II. Erzsébet királynőnek is főzött, most mindenkivel megosztja a kolbászsütés technikáját. Jeff Baker állítja, hogy ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális. Hozzáteszi, hogy az emberek többsége legalább három nagy hibát követ el, amikor kolbászt süt.

A díjnyertes séf, aki nem mellesleg II. Erzsébetnek is főzött, azt állítja, hogy a kolbászsütésnél öt olyan szabály van, amit be kell tartani, ha tökéletes végeredményre vágyunk. Hozzátette, hogy ezeket kevesen ismerik, így ennek a nagy klasszikusnak az elkészítésénél a legtöbb ember hibát hibára halmoz. Ezért következzenek most azok a bizonyos lépések Jeff Baker konyhájából, melyeket ha betartunk, a mi sült kolbászunk is tökéletes lesz - írja a Mirror.

Ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális /Fotó: Shutterstock
Ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális /Fotó: Shutterstock

1. Mielőtt nekilátsz

Fontos, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe. Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy főzés előtt legalább 20 perccel vegyük ki a hidegről, és hagyjuk állni picit szobahőmérsékleten. Erre azért van szükség, mert így a kolbászunk egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul abban is segít, hogy ne repedjen ki a serpenyőben.

2. Miben készítsük?

Mindenképpen olyan serpenyőt használjunk, ami tapadásmentes, alatta a lángot pedig állítsuk alacsonyra vagy enyhén közepesre.

3. Zsiradék

Egy púpozott teáskanál kacsa- vagy libazsírra lesz szükségünk, amit egyenletesen terítsünk el a serpenyő alján. Figyeljünk arra, hogy a teljes sütőfelületet érje a zsiradék, a felesleget pedig távolítsuk el.

4. Állandó hőfok

Miután belekerült a kolbász a serpenyőbe, próbáljunk állandó hőfokot tartani a rendszeres forgatás mellett. 10-12 perc sütés után a kolbászoknak már olyan gyönyörű aranyszínük lesz, mint ahogy azt a nagykönyvben írják.

5. Pihentesd!

Mielőtt tálalnánk a sült kolbászt, pihentessük egy kicsit. A séf szerint akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha a hőmérséklete 70 fok környékén mozog, nyomásra pedig kemény és feszes.

A titok tehát nem más, mint a megfelelő serpenyő, az elegendő zsiradék, na és persze a legfontosabb, a pihentetés sütés előtt és után is. Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosan friss és szaftos lesz a sült kolbász –írja a lap.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.