Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Érdekességek

II. Erzsébet egykori szakácsa elárulta: így lesz tökéletes a sült kolbász

Sült kolbász /Fotó: Shutterstock
A Michelin-csillagos séf, aki egykor II. Erzsébet királynőnek is főzött, most mindenkivel megosztja a kolbászsütés technikáját. Jeff Baker állítja, hogy ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális. Hozzáteszi, hogy az emberek többsége legalább három nagy hibát követ el, amikor kolbászt süt.

A díjnyertes séf, aki nem mellesleg II. Erzsébetnek is főzött, azt állítja, hogy a kolbászsütésnél öt olyan szabály van, amit be kell tartani, ha tökéletes végeredményre vágyunk. Hozzátette, hogy ezeket kevesen ismerik, így ennek a nagy klasszikusnak az elkészítésénél a legtöbb ember hibát hibára halmoz. Ezért következzenek most azok a bizonyos lépések Jeff Baker konyhájából, melyeket ha betartunk, a mi sült kolbászunk is tökéletes lesz - írja a Mirror.

Ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális /Fotó: Shutterstock
Ha így készítjük el ezt a remek fogást, akkor lesz csak igazán zseniális /Fotó: Shutterstock

1. Mielőtt nekilátsz

Fontos, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe. Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy főzés előtt legalább 20 perccel vegyük ki a hidegről, és hagyjuk állni picit szobahőmérsékleten. Erre azért van szükség, mert így a kolbászunk egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul abban is segít, hogy ne repedjen ki a serpenyőben.

2. Miben készítsük?

Mindenképpen olyan serpenyőt használjunk, ami tapadásmentes, alatta a lángot pedig állítsuk alacsonyra vagy enyhén közepesre.

3. Zsiradék

Egy púpozott teáskanál kacsa- vagy libazsírra lesz szükségünk, amit egyenletesen terítsünk el a serpenyő alján. Figyeljünk arra, hogy a teljes sütőfelületet érje a zsiradék, a felesleget pedig távolítsuk el.

4. Állandó hőfok

Miután belekerült a kolbász a serpenyőbe, próbáljunk állandó hőfokot tartani a rendszeres forgatás mellett. 10-12 perc sütés után a kolbászoknak már olyan gyönyörű aranyszínük lesz, mint ahogy azt a nagykönyvben írják.

5. Pihentesd!

Mielőtt tálalnánk a sült kolbászt, pihentessük egy kicsit. A séf szerint akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha a hőmérséklete 70 fok környékén mozog, nyomásra pedig kemény és feszes.

A titok tehát nem más, mint a megfelelő serpenyő, az elegendő zsiradék, na és persze a legfontosabb, a pihentetés sütés előtt és után is. Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosan friss és szaftos lesz a sült kolbász –írja a lap.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.