Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Érdekességek

Ezek III. Károly kedvenc ételei

Károly király
Az Egyesült Királyság új uralkodójáról, III. Károlyról az a hír járja, hogy imádja a minőségi ételeket. Ha azt gondolnád, hogy a királyi család tagjaként csak kaviárt eszik és pezsgőt iszik, akkor tévedsz. Amikor csak teheti, saját biogazdálkodásából származó élelmiszereket fogyaszt, és egészsége megóvása érdekében évek óta szigorú diétát követ.

A királyi család mindennapjairól, így az étkezési szokásaikról is szívesen hallanak, olvasnak az emberek. Nem titok például, hogy II. Erzsébet királynő nem fogyasztott hagymát, kagylót és egyéb tengeri herkentyűket, ismert, hogy Vilmos nem veti meg a hamburgert és a pizzát, és az is kiderült egy bristoli PETA aktivistának címzett levélből, hogy 2008-ban III. Károly – akkor még a trón örököseként – lelkiismereti okokból határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé tömött kacsa- és libamájat.

A király az organikus gazdálkodás elkötelezett híve / Fotó: Northfoto
A király az organikus gazdálkodás elkötelezett híve / Fotó: Northfoto

És hogy mit szeret enni Károly? Gyakorlatilag mindent, hiszen valójában nem annyira válogatós, mint állítják, sokkal inkább tudatos és következetes. Két évvel ezelőtt saját honlapján árulta el, hogy bár imád enni, de az ebédet mindig kihagyja különleges diétája miatt, ami egy nap csak egy főétkezést enged magának. Ennek ellenére szereti a finom falatokat, és két ételt különösen kedvel.

A reggelijéből nem hiányozhat a főtt tojás

Első hallásra talán furcsának tűnik, de feljegyzésekből úgy tűnik, hogy a királyi család tagjai élnek-halnak a tojásos ételekért. Állítólag már Viktória királynő és VI. György király is rajongott a tojásért, akár rántottáról, akár sült, főtt vagy buggyantott tojásról volt is szó. II. Erzsébet királynő a barna tojást kedvelte, mondván, hogy az ízletesebb, legidősebb fia pedig minden reggel 4 perces főtt tojást eszik. Károly egyik kedvenc étele tehát a főtt tojás, de imádja a sajtos sült tojást is.

A brit sajtok iránti rajongása vezetett odáig, hogy a pandémia alatt felszólalt a brit sajtkészítők érdekében: „Az egyik dolog, ami sokunknak kétségtelenül nagy megnyugvást jelent, az a jó étel. Ezért mélységes aggodalomra ad okot, hogy ez a válság az élet egyik legcsodálatosabb örömét, a brit sajtot tönkreteheti!" – mondta a Specialty Cheesemakers Association védnökeként. „A brit sajtkészítőknek szükségük van a támogatásunkra ezekben a nehéz időben és mindannyian tudunk segíteni: ha a brit sajtot helyi boltokból és sajtkereskedőkből, valamint közvetlenül a termelőktől szerezzük be az interneten, hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a kisvállalkozások életben maradjanak.”

Vacsorára jöhet a kedvenc

Darren McGrady egykori királyi séf még 2020-ban úgy nyilatkozott, hogy sokszor készített bárányt a Buckingham-palotában. Károly kedvence szerinte egyértelműen az erdei gombás rizottó bárányhússal, szigorúan a saját biogazdálkodásából kikerült húsból és az erdeiben vadon termő vargányából vagy rókagombából.

III. Károly szívesen fogyaszt gombás rizottót / Fotó: Shutterstock
III. Károly szívesen fogyaszt gombás rizottót / Fotó: Shutterstock

McGrady egyébként olyan emberként jellemezte Károlyt, mint aki előrébb járt a koránál, amikor évtizedekkel ezelőtt elkezdett biogazdálkodással foglalkozni. Károlyról elterjedt, hogy „hevesen védelmezi” a birtokon termesztett gombákat, miután 2010-ben az őrök két megszeppent nyugdíjastól elkobozták az ott szedett rókagombát.

McGrady egy trükköt is elárult a gombák tartósítására: „A gombát egy kis vajban tárkonnyal megpirítottam, majd lefagyasztottam, hogy egész évben bármikor felhasználhassam.”

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.