Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Érdekességek

Íme az igazi különbség az otthoni és a mozis pattogatott kukorica között

/Fotó: Shutterstock
A mozi büféjében vásárolt popcorn mindig jobb ízű, mint az otthon készített pattogatott kukorica, hiába próbálkozunk rendületlenül valami hasonló ízélmény elérésére a konyhánkban. Nem érdemes ezen dühöngeni, inkább gondoljunk arra, hogy noha a popcorn rendkívül népszerű a mozilátogatók körében, nem tartozik a legegészségesebb ételek közé: extra magas a zsírtartalma és rengeteg ízfokozót tartalmaz.

Mivel az összes popcorn ugyanúgy készül – a kukoricaszemeket hevítik, amik a keletkező gőz hatására kipattannak –, a titok az ízesítésben rejlik. Valójában olyan összetevőket használnak, amelyek nincsenek a kamránkban, és ez nem véletlen. Nem biztos, hogy jó tudni, milyen anyagokat adnak a kukoricához. Két fő komponense egy flavacol nevű anyag, illetve a vajas ízt adó anyag.

A flavacol lényegében egy nagyon finom só, némi színezékkel keverve, amit a pattogtatás közben adnak a kukoricához. Ebből fakad a popcorn jellegzetes sárgás színe is. A vajas összetevőnek semmi köze nincs a hagyományos vajhoz. Általában hidrogénezett szójaolajat (vagyis transzzsírsavat) tartalmaz, színezőanyagokat, egy olyan vegyületet, ami növeli a termék eltarthatóságát. Ezenkívül adnak még hozzá habzásgátlót és vajas aromát, ami a vaj ízét utánozza.

A mozis popcorn zsírtartalma extra magas, ráadásul rengeteg ízfokozót tartalmaz /Fotó: Shutterstock
A mozis popcorn zsírtartalma extra magas, ráadásul rengeteg ízfokozót tartalmaz /Fotó: Shutterstock

ÉS MÉG HIZLAL IS...

Ha a rossz zsírok, amik az egekbe emelik a koleszterinszintet és a mesterséges anyagok nem riasztanak el attól, hogy egy nagy vödör popcornt szorongatva bámuljuk a mozivásznat, gondoljunk a plusz kalóriákra! A vajas ízesítőanyag az igazi vajnál is több kalóriát tartalmaz, és ebben még nincs benne maga a pattogatott kukorica, amiből egy nagyobb kiszerelés akár 1000 kalória is lehet.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.