Mivel az összes popcorn ugyanúgy készül – a kukoricaszemeket hevítik, amik a keletkező gőz hatására kipattannak –, a titok az ízesítésben rejlik. Valójában olyan összetevőket használnak, amelyek nincsenek a kamránkban, és ez nem véletlen. Nem biztos, hogy jó tudni, milyen anyagokat adnak a kukoricához. Két fő komponense egy flavacol nevű anyag, illetve a vajas ízt adó anyag.
A flavacol lényegében egy nagyon finom só, némi színezékkel keverve, amit a pattogtatás közben adnak a kukoricához. Ebből fakad a popcorn jellegzetes sárgás színe is. A vajas összetevőnek semmi köze nincs a hagyományos vajhoz. Általában hidrogénezett szójaolajat (vagyis transzzsírsavat) tartalmaz, színezőanyagokat, egy olyan vegyületet, ami növeli a termék eltarthatóságát. Ezenkívül adnak még hozzá habzásgátlót és vajas aromát, ami a vaj ízét utánozza.
Ha a rossz zsírok, amik az egekbe emelik a koleszterinszintet és a mesterséges anyagok nem riasztanak el attól, hogy egy nagy vödör popcornt szorongatva bámuljuk a mozivásznat, gondoljunk a plusz kalóriákra! A vajas ízesítőanyag az igazi vajnál is több kalóriát tartalmaz, és ebben még nincs benne maga a pattogatott kukorica, amiből egy nagyobb kiszerelés akár 1000 kalória is lehet.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.