Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Érdekességek

Íme az igazi különbség az otthoni és a mozis pattogatott kukorica között

/Fotó: Shutterstock
A mozi büféjében vásárolt popcorn mindig jobb ízű, mint az otthon készített pattogatott kukorica, hiába próbálkozunk rendületlenül valami hasonló ízélmény elérésére a konyhánkban. Nem érdemes ezen dühöngeni, inkább gondoljunk arra, hogy noha a popcorn rendkívül népszerű a mozilátogatók körében, nem tartozik a legegészségesebb ételek közé: extra magas a zsírtartalma és rengeteg ízfokozót tartalmaz.

Mivel az összes popcorn ugyanúgy készül – a kukoricaszemeket hevítik, amik a keletkező gőz hatására kipattannak –, a titok az ízesítésben rejlik. Valójában olyan összetevőket használnak, amelyek nincsenek a kamránkban, és ez nem véletlen. Nem biztos, hogy jó tudni, milyen anyagokat adnak a kukoricához. Két fő komponense egy flavacol nevű anyag, illetve a vajas ízt adó anyag.

A flavacol lényegében egy nagyon finom só, némi színezékkel keverve, amit a pattogtatás közben adnak a kukoricához. Ebből fakad a popcorn jellegzetes sárgás színe is. A vajas összetevőnek semmi köze nincs a hagyományos vajhoz. Általában hidrogénezett szójaolajat (vagyis transzzsírsavat) tartalmaz, színezőanyagokat, egy olyan vegyületet, ami növeli a termék eltarthatóságát. Ezenkívül adnak még hozzá habzásgátlót és vajas aromát, ami a vaj ízét utánozza.

A mozis popcorn zsírtartalma extra magas, ráadásul rengeteg ízfokozót tartalmaz /Fotó: Shutterstock
A mozis popcorn zsírtartalma extra magas, ráadásul rengeteg ízfokozót tartalmaz /Fotó: Shutterstock

ÉS MÉG HIZLAL IS...

Ha a rossz zsírok, amik az egekbe emelik a koleszterinszintet és a mesterséges anyagok nem riasztanak el attól, hogy egy nagy vödör popcornt szorongatva bámuljuk a mozivásznat, gondoljunk a plusz kalóriákra! A vajas ízesítőanyag az igazi vajnál is több kalóriát tartalmaz, és ebben még nincs benne maga a pattogatott kukorica, amiből egy nagyobb kiszerelés akár 1000 kalória is lehet.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.