Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Megvannak a továbbjutók: ők a Bocuse d’Or magyar döntősei

Szeptember 4-én hat szakács mérte össze a tudását, közülük négyen jutottak tovább a magyarországi döntőre, amelyre október 26-án kerül sor. A győztes képviseli majd hazánkat 2024 márciusában a Bocuse d’Or európai válogatóján, a norvégiai Trondheimben.

A selejtezőre a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gyakorlókonyháján került sor a Hungexpón. A versenyzőknek két témát kellett elkészíteniük, és mindkettőt melegen prezentálni a zsűri számára. Az egyik feladat két, egy vegetáriánus és egy vegán köretelem elkészítése volt. Mártást is lehetett hozzá készíteni, de ez nem volt kötelező. A második téma fő eleme a lazacfilé volt, ehhez két köretet kellett készíteni, és az egyikben két gyökérzöldségnek is kellett szerepelnie. A prezentált ételben ízben és látványban is dominálnia kellett a lazacnak, és egyfajta szószt is kötelező volt hozzá tálalni. A versenyzőknek mindkét témát 12 főre kellett elkészíteniük.

Munkában a zsűri / Fotó: Fekete Antonio
Munkában a zsűri / Fotó: Fekete Antonio

A kóstolózsűriben Danó Zoltán, Kaszás Kornél, Koppány Levente, Litauszki Zsolt, Molnár Márk, Segal Viktor, Szulló Szabina, Tiago Sabarigo, Varju Viktor és Volenter István szerepelt, a konyhai zsűri tagjai Erdei János, Haraszti Zsolt, Kelemen Helmut, Lutz Lajos, Ben Morris, Nyikos Patrik, Thür András és Vajna Tamás voltak. A zsűri élén Dalnoki Bencét, a lyoni bronzszobros magyar csapat vezetőjét láthattuk, aki egyébként majd a következő magyar csapatban az elnöki szerepet fogja betölteni.

A továbbjutók (ABC sorrendben):

  • Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
  • Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
  • Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noe
  • Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond

Az október végi magyar döntőre szintén két étellel kell készülnie a négy jelöltnek. Az egyik téma marad a lazac, amelyet mártással, két vegetáriánus körettel, és egy külön edényben szervírozott raguval kell prezentálni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs étel, amelyhez kötelezően kell használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és egyfajta rákot.

A zsűri összegzése szerint a magyar selejtező nagyon jó színvonalú volt, de a hiányosságokra is felhívták a versenyzők figyelmét, hogy a döntőn már mindenki a legjobbat hozhassa ki magából.

(Nyitókép: Fekete Antonio)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.