A selejtezőre a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gyakorlókonyháján került sor a Hungexpón. A versenyzőknek két témát kellett elkészíteniük, és mindkettőt melegen prezentálni a zsűri számára. Az egyik feladat két, egy vegetáriánus és egy vegán köretelem elkészítése volt. Mártást is lehetett hozzá készíteni, de ez nem volt kötelező. A második téma fő eleme a lazacfilé volt, ehhez két köretet kellett készíteni, és az egyikben két gyökérzöldségnek is kellett szerepelnie. A prezentált ételben ízben és látványban is dominálnia kellett a lazacnak, és egyfajta szószt is kötelező volt hozzá tálalni. A versenyzőknek mindkét témát 12 főre kellett elkészíteniük.
A kóstolózsűriben Danó Zoltán, Kaszás Kornél, Koppány Levente, Litauszki Zsolt, Molnár Márk, Segal Viktor, Szulló Szabina, Tiago Sabarigo, Varju Viktor és Volenter István szerepelt, a konyhai zsűri tagjai Erdei János, Haraszti Zsolt, Kelemen Helmut, Lutz Lajos, Ben Morris, Nyikos Patrik, Thür András és Vajna Tamás voltak. A zsűri élén Dalnoki Bencét, a lyoni bronzszobros magyar csapat vezetőjét láthattuk, aki egyébként majd a következő magyar csapatban az elnöki szerepet fogja betölteni.
Az október végi magyar döntőre szintén két étellel kell készülnie a négy jelöltnek. Az egyik téma marad a lazac, amelyet mártással, két vegetáriánus körettel, és egy külön edényben szervírozott raguval kell prezentálni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs étel, amelyhez kötelezően kell használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és egyfajta rákot.
A zsűri összegzése szerint a magyar selejtező nagyon jó színvonalú volt, de a hiányosságokra is felhívták a versenyzők figyelmét, hogy a döntőn már mindenki a legjobbat hozhassa ki magából.
(Nyitókép: Fekete Antonio)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.