A palacsintát még egyfajta kenyérlepényként tartották számon a régi rómaiak, de már akkor is tudták, hogy megtöltve az igaz. Bár manapság az édes verziója a népszerűbb, akkoriban hússal és zöldségekkel pakolták meg a vastagabb, inkább lepényre emlékeztető tésztát. A palacsintát lisztből, vízből és sóból állították össze, és bronzból készült pajzsokon sütötték ki.
A római hadsereg előrenyomulásával a palacsinta egyre népszerűbb lett a német, a francia és az angol területeken is. Egy, az 1430-as évekből származó, francia írásban szerepelt először az palacsinta alaprecept, míg magyar nyelven az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsa írt a kedvenc desszertünkről a XVI. században. Ekkoriban már tojás is került a palacsintatésztába, a sütéshez pedig zsírt használtak.
Az évszázadok alatt minden ország kifejlesztette a saját, ideális receptjét. Az angolok gyakran bolondítják meg a tésztát egy kis világos sörrel, a németek élesztőt és sok tojást használnak hozzá. A magyar palacsinta leginkább a francia crêpehez hasonlítható, csak mi felgöngyölve, ők pedig összehajtogatva fogyasztják. Az oroszok kisebb méretű korongokat készítenek, és liszt helyett búzakorpát használnak, melyhez élesztőt is tesznek. Kínában is népszerű a palacsinta. Ott azonban a sütéshez nem használnak semmilyen zsírt, vagy olajat. A kisütött tésztát uborkával, újhagymával, és pekingi kacsa darabjaival töltik meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.