Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Érdekességek

Kiderült, ki nyerte a 2020-as Bocuse d'Or magyar döntőt!

Hat magyar szakács versenyzett a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon a Bocuse d'Or magyar döntőjében. A győztes Veres István lett, ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben.

Hónapok óta zajlik a Bocuse d’Or versenyszezon, február 5-én pedig elérkezett a várva várt döntő. Az már az októberi selejtezőn kiderült, hogy ki lesz az a 6 séf, aki részt vehet a fináléban, amelynek az volt a tétje, hogy ki képviseli Tallinban, az európai döntőn Magyarországot. A selejtezőt megnyerő Veres István mellett Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland próbálta elkápráztatni a zsűrit.


Mint minden évben, idén is volt olyan alapanyag, amelyet kötelezően fel kellett használnia a versenyzőknek, ez idén a fejes káposzta volt. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon vásároltak be a fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.

Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI
Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI

A Bocuse d'Or idei győztese végül Veres István lett, a második helyen Kelemen Roland, a harmadik helyen Haraszti Zsolt végzett.

Veres István képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban. A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a húsféle idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng volt. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.