Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Érdekességek

Kiderült, ki nyerte a 2020-as Bocuse d'Or magyar döntőt!

Hat magyar szakács versenyzett a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon a Bocuse d'Or magyar döntőjében. A győztes Veres István lett, ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben.

Hónapok óta zajlik a Bocuse d’Or versenyszezon, február 5-én pedig elérkezett a várva várt döntő. Az már az októberi selejtezőn kiderült, hogy ki lesz az a 6 séf, aki részt vehet a fináléban, amelynek az volt a tétje, hogy ki képviseli Tallinban, az európai döntőn Magyarországot. A selejtezőt megnyerő Veres István mellett Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland próbálta elkápráztatni a zsűrit.


Mint minden évben, idén is volt olyan alapanyag, amelyet kötelezően fel kellett használnia a versenyzőknek, ez idén a fejes káposzta volt. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon vásároltak be a fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.

Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI
Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI

A Bocuse d'Or idei győztese végül Veres István lett, a második helyen Kelemen Roland, a harmadik helyen Haraszti Zsolt végzett.

Veres István képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban. A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a húsféle idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng volt. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.