Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

Kiderült, ki nyerte a 2020-as Bocuse d'Or magyar döntőt!

Hat magyar szakács versenyzett a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon a Bocuse d'Or magyar döntőjében. A győztes Veres István lett, ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben.

Hónapok óta zajlik a Bocuse d’Or versenyszezon, február 5-én pedig elérkezett a várva várt döntő. Az már az októberi selejtezőn kiderült, hogy ki lesz az a 6 séf, aki részt vehet a fináléban, amelynek az volt a tétje, hogy ki képviseli Tallinban, az európai döntőn Magyarországot. A selejtezőt megnyerő Veres István mellett Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland próbálta elkápráztatni a zsűrit.


Mint minden évben, idén is volt olyan alapanyag, amelyet kötelezően fel kellett használnia a versenyzőknek, ez idén a fejes káposzta volt. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon vásároltak be a fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.

Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI
Palágyi Eszter volt a döntő egyik résztvevője /Fotó: MTI

A Bocuse d'Or idei győztese végül Veres István lett, a második helyen Kelemen Roland, a harmadik helyen Haraszti Zsolt végzett.

Veres István képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban. A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a húsféle idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng volt. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.