Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Érdekességek

Kivonja a forgalomból a Nébih a Culinaris egyik kedvelt prémium termékét

Bolt polcai
Shutterstock
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) bejelentette csütörtökön, hogy a Culinaris Wholesale Kft. visszavonta egyik termékét, mivel az földimogyoróval szennyezett volt.

A Green Cuisine márkájú mustárporban földimogyoró nyomait találták, ezért a termékeket kivonják a forgalomból – közölte a Nébih. A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy a 40 grammos kiszerelésű mustárport, melynek minőségmegőrzési ideje 2026. június 13. és augusztus 10. közé esik, illetve az FGS567 és FGS568 tételszámú csomagolásokat ne fogyasszák el. A forgalmazó, a culinaris.hu weboldalán közzétett tájékoztató szerint az érintett termékeket blokk nélkül is vissza lehet vinni bármely Culinaris üzletbe, ahol az árát visszatérítik.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió előírásai szerint az élelmiszerek címkéjén kötelezően fel kell tüntetni azokat az összetevőket, amelyek gyakran váltanak ki allergiát vagy intoleranciát, például a glutént tartalmazó gabonákat, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert és mustárt.

Az élelmiszerek által kiváltott allergiás reakciók, különösen a fehérjék esetében, általában csak az arra érzékeny embereknél fordulnak elő. A tünetek az étel elfogyasztását követően azonnal vagy legfeljebb két órán belül jelentkezhetnek, enyhe csalánkiütéstől kezdve akár életveszélyes anafilaxiás rohamig.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.