A Green Cuisine márkájú mustárporban földimogyoró nyomait találták, ezért a termékeket kivonják a forgalomból – közölte a Nébih. A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy a 40 grammos kiszerelésű mustárport, melynek minőségmegőrzési ideje 2026. június 13. és augusztus 10. közé esik, illetve az FGS567 és FGS568 tételszámú csomagolásokat ne fogyasszák el. A forgalmazó, a culinaris.hu weboldalán közzétett tájékoztató szerint az érintett termékeket blokk nélkül is vissza lehet vinni bármely Culinaris üzletbe, ahol az árát visszatérítik.
A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió előírásai szerint az élelmiszerek címkéjén kötelezően fel kell tüntetni azokat az összetevőket, amelyek gyakran váltanak ki allergiát vagy intoleranciát, például a glutént tartalmazó gabonákat, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert és mustárt.
Az élelmiszerek által kiváltott allergiás reakciók, különösen a fehérjék esetében, általában csak az arra érzékeny embereknél fordulnak elő. A tünetek az étel elfogyasztását követően azonnal vagy legfeljebb két órán belül jelentkezhetnek, enyhe csalánkiütéstől kezdve akár életveszélyes anafilaxiás rohamig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.