Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Érdekességek

Kivonja a forgalomból a Nébih a Culinaris egyik kedvelt prémium termékét

Bolt polcai
Shutterstock
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) bejelentette csütörtökön, hogy a Culinaris Wholesale Kft. visszavonta egyik termékét, mivel az földimogyoróval szennyezett volt.

A Green Cuisine márkájú mustárporban földimogyoró nyomait találták, ezért a termékeket kivonják a forgalomból – közölte a Nébih. A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy a 40 grammos kiszerelésű mustárport, melynek minőségmegőrzési ideje 2026. június 13. és augusztus 10. közé esik, illetve az FGS567 és FGS568 tételszámú csomagolásokat ne fogyasszák el. A forgalmazó, a culinaris.hu weboldalán közzétett tájékoztató szerint az érintett termékeket blokk nélkül is vissza lehet vinni bármely Culinaris üzletbe, ahol az árát visszatérítik.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió előírásai szerint az élelmiszerek címkéjén kötelezően fel kell tüntetni azokat az összetevőket, amelyek gyakran váltanak ki allergiát vagy intoleranciát, például a glutént tartalmazó gabonákat, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert és mustárt.

Az élelmiszerek által kiváltott allergiás reakciók, különösen a fehérjék esetében, általában csak az arra érzékeny embereknél fordulnak elő. A tünetek az étel elfogyasztását követően azonnal vagy legfeljebb két órán belül jelentkezhetnek, enyhe csalánkiütéstől kezdve akár életveszélyes anafilaxiás rohamig.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.