Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Érdekességek

Bámulatos, miből készít táskát két holland dizájner. Te hordanád?

A rotterdami páros, Koen Meerkerk és Hugo de Boon új szintre emelte a fenntartható divat fogalmát. Termékeik nemcsak vegánok és környezetkímélőek, de az élelmiszer-pazarlás ellen is hatékony megoldást jelentenek.

A két fiatalt az egyetemi képzés alatt hozta össze értékteremtő gondolkodásmódjuk, és a cél, hogy körforgásos gazdaságban, ahol semmi nem vész kárba, állítsanak elő valamit. Az egyetemen szerzett tudást felhasználva, hosszas kísérletezés után megtalálták azt a gyümölcsöt, amiből a legtökéletesebb bőrszerű anyagot gyárthatják. Igen, gyümölcsöt, ugyanis cégük, a Fruitleather Rotterdam mangóból készít tartós, vízálló anyagot, amiből aztán táska, cipő, de akár bútorhuzat is válhat.

Környezetbarát és divatos táskát készítenek Hollandiában (Fotó: Fruitleather Rotterdam Isntagram-oldala)
Környezetbarát és divatos táskát készítenek Hollandiában (Fotó: Fruitleather Rotterdam Isntagram-oldala)

Környezetvédelem és zero waste szemlélet

Nem csak a mértéktelen fogyasztás vezethet a környezetünket is károsító pazarláshoz. A megtermelt élelmiszerből világszerte évente több mint 1 milliárd tonna kerül kidobásra, részben azért, mert esztétikai minőségük nem felel meg a szupermarketek előírásainak. Ebben látta meg a lehetőséget a két holland fiatal, és így nem csupán a gyümölcsöket mentik meg a kidobástól, jelentősen csökkentve az élemiszer-hulladék mennyiségét, hanem mindezen felül állatbarát terméket hoznak létre.

Így lesz a mangóból bőrhatású anyag

Sok, hozzájuk hasonlóan a fenntarthatóságot elsődleges célként szem előtt tartó tervezőcéggel dolgoznak együtt, akik a megvásárolt mangóbőrből például táskát készítenek. De a Fruitleather Instagram-oldalán láthatunk mangóból előállított cipőt és bőrfotelt is.

Borítókép: Fruitleather Rotterdam Instagram-oldala

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.