A ma induló gasztroreality a konyhaművesztnek azzal a részével foglalkozik, ami a Konyhafőnökben mindig a legnagyobb fejtörést okozta a játékosoknak: a desszertekkel. Ez nem véletlen, hiszen ahogy a zsűri, Enzsöl Balázs és Juhos József, valamint a műsorvezető, Liptai Claudia is elmondta: a cukrászatban nagyon komoly precizitásra van szükség, nagyon pontosan követni kell a receptet, hogy az legnagyobb valószínűséggel jól sikerüljön, mert még akkor is közbejöhetnek olyan bökkenők, mint például egy picit más összetételű, zsírtartalmú, állagú az alapanyag, és máris nem az lesz a végeredmény, amit elképzeltünk.
A veresenyzőknek tehát 15 napon keresztül, receptenként, nem ritkán 3-3,5 órában kell helytállniuk, és ez bizony nagyon nagy lelki teher - amin nem feltétlenül könnyít, hogy a zsűri nagyon komolyan veszi feladatát, és minden alkalommal korrekt szigorral értékeli a teljesítményüket.
"A zsűri dolga az, hogy szigorú értékelésekkel segítsék őket. És bizony, nagy dráma az, amikor az ember 4 órán keresztül próbál valamit összerakni, és a végén összedől az egész. Ilyenkor szükség van egy "anyukára", aki átsegíti a versenyzőket ezeken a nehéz pillanatokon, és ez lesz Claudia" - mondta el a Reggeliben Varga Rita producer.
Abban megegyezett Enzsöl és Juhos, hogy az ideális cukrász-jelölt kitartó, precíz és újratervezésre képes, vagyis, ha valami nem úgy sikerül, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor higgadt marad, és egyet hátralépve képes új megoldásokat kiötölni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.