Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Érdekességek

Ma indul a Mestercukrász: ezt várja Liptai Claudia és a zsűri a versenyzőktől!

Ma este 8 órától elindul az RTL Klub-on a Konyhafőnök-család legújabb tagja: a Mestercukrász - az édesszájú Konyhafőnök! A Reggeliben a műsorvezető, Liptai Claudia és a két zsűritag, Juhos József mestercukrász és Enzsöl Balázs cukrászséf beszélt arról, milyen számukra az ideális cukrászjelölt!

A ma induló gasztroreality a konyhaművesztnek azzal a részével foglalkozik, ami a Konyhafőnökben mindig a legnagyobb fejtörést okozta a játékosoknak: a desszertekkel. Ez nem véletlen, hiszen ahogy a zsűri, Enzsöl Balázs és Juhos József, valamint a műsorvezető, Liptai Claudia is elmondta: a cukrászatban nagyon komoly precizitásra van szükség, nagyon pontosan követni kell a receptet, hogy az legnagyobb valószínűséggel jól sikerüljön, mert még akkor is közbejöhetnek olyan bökkenők, mint például egy picit más összetételű, zsírtartalmú, állagú az alapanyag, és máris nem az lesz a végeredmény, amit elképzeltünk.

A veresenyzőknek tehát 15 napon keresztül, receptenként, nem ritkán 3-3,5 órában kell helytállniuk, és ez bizony nagyon nagy lelki teher - amin nem feltétlenül könnyít, hogy a zsűri nagyon komolyan veszi feladatát, és minden alkalommal korrekt szigorral értékeli a teljesítményüket.

"A zsűri dolga az, hogy szigorú értékelésekkel segítsék őket. És bizony, nagy dráma az, amikor az ember 4 órán keresztül próbál valamit összerakni, és a végén összedől az egész. Ilyenkor szükség van egy "anyukára", aki átsegíti a versenyzőket ezeken a nehéz pillanatokon, és ez lesz Claudia" - mondta el a Reggeliben Varga Rita producer.

Abban megegyezett Enzsöl és Juhos, hogy az ideális cukrász-jelölt kitartó, precíz és újratervezésre képes, vagyis, ha valami nem úgy sikerül, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor higgadt marad, és egyet hátralépve képes új megoldásokat kiötölni.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.