Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Bár sem kontinensen, sem a mi égövünkön nem terem meg a kakaó, csokoládéban mégis igen jók vagyunk. A kétezres évek második felétől, a - nemzetközi viszonylatban is kiváló minőségűnek számító - alapanyagok könnyű beszerezhetősége okán, egyre több cukrász képezte át magát csokoládémesternek, s jelentek meg azok a chocolatier-k, akiket a csokoládé iránti szenvedély az élet egészen más területeiről hajtott ehhez a matériához.

A Callebaut, Valrhona vagy épp a Cacao Berry által fogalmazott, minőségi alapanyagok, a különféle formák, a speciális kiegészítők egész sora lehetőséget adott arra, hogy akiben megvolt a nyersanyag iránti kellő alázat és tanulni vágyás, az szép és édes eredményeket érhetett el. A befektetett munkát nem csak a fogyasztók elégedettsége igazolja, hanem az a díjeső, amely a nemzetközi versenyek magyar szereplőit övezi. Az angol székhelyű Great Taste versenyen, illetve a International Chocolate Awards-on számos magyar versenyző indul, akik közül egyre többen érnek el elismerésre méltó eredményeket.

ChocoMe
ChocoMe
#1

Az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar márka, a marketing világból érkező, ehhez igen jól értő és a csokoládé iránti szenvedélyéért mindent feladó Mészáros Gábor által alapított chocoMe. Gábor nagyon hamar felismerte a nemzetközi versenyek fontosságát és nem múlik el szezon, hogy a márka valamilyen új elismerést ne zsebelne be az innovatív termékeivel. Az örökös innováció gyümölcse az ősz újdonsága, a feketeribizli borssal fűszerezett drazsé is, ahol a minőségi alapanyagok mellett, a nóvumnak számító, ribizlirügyből készített fűszer teszi igazán izgalmassá a terméket.

Harrer
Harrer
#2

Cukrász vonalon mozogva érdemes megemlíteni a Harrer családot. A csokoládé iránti rajongásukat nem csak a soproni cukrászatukban található izgalmas csokoládé bemutatójukkal prezentálják, hanem a nemzetközi versenyeken, többek között az International Chocolate Awards-on elért helyezéseikkel. Az idei kelet-európai döntőben a táblás csokoládék mezőnyét szinte letarolták, a bírák arany és ezüst érmekkel jutalmazták többek között Merlot-val bolondított étcsokoládéjukat, a tonkababos tejcsokoládét és az üdítően friss mentás fehér csokoládét.

Fabric Csokoládé
Fabric Csokoládé
#3

A kiemelkedő minőségű táblás csokoládék alkotóinak körébe tartozik a csipkemintás kreációiról ismert Fabric Csokoládé is, amely a tavalyi évben ért el a Harrer Csokoládéhoz hasonló sikereket az International Chocolate Awards-on, egy 66%-os mexikói étcsokoládéval, valamint egy citrommal és fahéjjal ízesített fehér csokoládéból készített táblával.

Demeter Chocolate
Demeter Chocolate
#4

A magyar csokoládémesterek által alkotott táblás csokoládék, bonbonok mibenléte sok esetben az aktuális trendek, a szezonális alapanyagok függvénye, de arra is számtalan példa található, hogy a magyar gasztronómiában fellelhető ízek, a hagyományos, tradicionális desszertek nyernek új értelmet, kerülnek új köntösbe egy-egy termékben. Az általunk nagyon kedvelt zserbó így tudott a Demeter Chocolate jóvoltából bonbonná nemesedni, s az idei Great Taste Awards-on a bírákat is meggyőzte arról, hogy a magyar desszertek ízvilága kellően komplex ahhoz, hogy kitűnő bonbonok születhessenek belőlük.

Sweetic
Sweetic
#5

A Sweetic csokoládé manufaktúrában Zala Judit csokoládémester inkább egzotikus ízvilágú bonbonokat készít, s ezzel ér el nemzetközi sikereket. Az ötfűszeres bonbonjuk mellett a mangó, kókusz és passiógyümölcs ízesítésű pralinéi kapták meg az elismerést az idei Great Taste Awards-on.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.