Már csak hat cukrász hat tortája van versenyben a 2023-as Magyarország tortája címért. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, a hazai cukrászok 35 alkotással neveztek a versenybe.
A Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-bejegyzése szerint az idei verseny újdonsága az volt, hogy az általuk előírt nemzeti értékekből és Hungarikumokból összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használni a nevezett tortáknál. A cukrászoknak az újfehértói fürtös meggy, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a tokaji aszú, a magyar akácméz és olyan gyógynövények, mint például a kamilla, a levendula, a menta, a citromfű, a rozmaring, vagy kakukkfű közül legalább egyet fel kellett használniuk. Volt olyan cukrász, aki 2-3 alapanyagot is kombinált a tortájában. A kötelező elemek és a gyümölcsök mellett több tortában megjelent a tejbegríz és a sajt.
BETYÁROS MÁLNA – Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
CSERSZEGI FŰSZERES-MANDULÁS TORTA – Németh Béla – Sütibolt, Keszthely
MANDULA KAJSZI – Sztaracsek Ádám – Jánoska Cukrászda, Komárom
MERENGŐ – Szabóné Tarján Barbara – Nonna Desszertbár, Szada
SPICCES FÜGE RESPEKTUS – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós
TIHANYI ECHO – Antipina Iuliia – Cakes & More by Garannikova, Budapest
A győztest háromfordulós értékelés után hirdetik ki augusztus elején. A nagyközönség pedig a hagyományokhoz hűen augusztus 20-án, államalapító Szent István ünnepén kóstolhatja majd meg az ország tortáját.
Borítókép: Magyar Cukrász Ipartestület/Facebook
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.