A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
Az új, kreatív ötletek és különleges ízkombinációk minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhatott, mert az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt került megrendezésre a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.
A zsűri tagjai, Baracskay Angéla cukrászséf, Gerő Eszter cukrászmester, Andrész Zoltán cukrászmester, Kiss Zoltán cukrászmester, Mészáros Gábor cukrászmester, Szervánszky László cukrászmester és Tóth Norbert cukrászmester voltak. Ők kóstolták végig a tortákat, amelyből végül kiválasztották a döntősöket, amely közül kikerül majd a végső győztes. Ezúttal nem öt, hanem hat tortát választottak ki.
Íme a döntősök:
Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám tortája
Hunyadi krónikája - Sztaracsek Ádám tortája
Mákvirág - Szívós Zita, Poór István tortája - Budapest, Major cukrászda
Fenséges fügés manna - Marsa Éva Heléna tortája - Vanília és Gelarto cukrászda
Curiositas - Füredi Krisztián tortája - Hisztéria cukrászda
Szegedi boszorkány - Gyuris László tortája - Capella cukrászda
Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.