Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Érdekességek

Mi az? 1,8 millió forint és nagyon finom: a hamburger, amiből soha nem fogunk enni

A De Daltons Hollandiában egy piszkosul híres étterem, ami tavaly elnyerte a legfinomabb ebédnek járó díjat, továbbá egy bronzérmet is magáénak tudhat hot dogjának köszönhetően. Robbert Jan de Veen a vendéglátó egység tulajdonosa most azzal koronázta meg eddigi sikereit, hogy hivatalosan is az övé lett a világ legdrágább hamburgere. Nos, ez nem is csoda, hiszen a Golden Boy egy igazi aranybánya. Persze átvitt értelemben.

Az arany fiút, vagy ahogyan az étterem étlapján szerepel, a The Golden Boyt bárki megkóstolhatja, ha van rá fölösleges 5000 eurója (1,75 millió forint). Nem véletlen a névválasztás, hiszen a szendvics piszkosul drága alapanyagokból készül. A legfontosabbak talán a húspogácsa, ami wagyu marhából van, de ehető arany, Beluga kaviár, spanyol Ibérico sonka, fehér szarvasgomba, angol cheddar sajt, valamint olyan barbecue szósz is kerül a burgerba, amihez cibetmacska-kávét és skót Macallan whiskyt is használnak. A buci összetevőiben a Dom Pérignon pezsgő is megtalálható, a végén pedig egy kis whiskyvel impregnált füsttel dobják fel az összképet.

Robbert Jan de Veen és a burgerért járó elismerés /Fotó: Profimedia
Robbert Jan de Veen és a burgerért járó elismerés /Fotó: Profimedia

Ha valaki mégis betérne a De Daltonsba egy jó arany fiúval csillapítani étvágyát, annak azért arra fel kell készülnie, hogy nem egy mekis Big Mac menühöz hasonlítható a rendelése és az elkészítési ideje. Nem úgy megy, hogy beülünk az étterembe, aztán rendeljük, hanem az alapanyagok beszerzése miatt már két héttel előre jelezni kell igényünket a Golden Boyra.

Golden Boy /Fotó: Profimedia
Golden Boy /Fotó: Profimedia

Egyébként úgy tudni, hogy az első rendelésből befolyt összeg - mert már eladtak néhányat - egyből a holland élelmiszerbankhoz került. A tulajdonos így szeretné felhívni a szervezet munkájának fontosságára a figyelmet. - Őrültség ennyi pénzt egy hamburgerre költeni, de talán az még nagyobb őrület, hogy 160 ezernél is több ember fordult idén a holland élelmiszerbankhoz, ami egy komoly 7 százalékos növekedést jelent. Nos, mi erre szeretnénk leginkább felhívni a figyelmet – mondta Jan de Veen.

Robbert Jan de Veen /Fotó: Profimedia
Robbert Jan de Veen /Fotó: Profimedia

Ha jobban szereted a mozgó képet, van egy szuper videó is, amin szépen nyomon követheted a készítési folyamatot, illetve annak fázisait>>. Éhgyomorra nagyon nem ajánljuk, ugyanis igen étvágygerjesztőre sikerült.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.