15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Érdekességek

Búcsúzik a Michelin-csillagos étterem, bezár az Onyx Műhely

Boltzár zárva tábla /Fotó: Mindmegette
Az Onyx 2024. január 7-én az eddig megszokott formájában bezár – tudatta a vendégeivel az Onyx. Hogy mi lesz a jövőben, hogyan tovább, arról a tulajdonosok még nem beszélnek.

„2020 novemberében, a pandémia kellős közepén, 13 sikeres év után nekikezdtünk a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának. Az elmúlt három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak neveztük el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életünkbe. Rengeteg régi vendéggel találkoztunk és még több új arcot ismerhettünk meg tanulmányútjaink, eseményeink és vacsoráink alkalmával, de most búcsúzunk. Az ONYX elmúlt három évét az UTOLSÓ JÁRAT című eseményünkkel zárjuk le.” – írta december végi Facebook-posztjában az Onyx Műhely. A csúcsgasztronómia egyik magyar képviselője meghirdette az utolsó vacsoráját, amelyre január 7-én kerül sor.

Mint ismert, a műhelyt alapító Niszkács-család azzal a céllal nyitotta meg az Onyx éttermet 2007-ben, hogy a magyar csúcsgasztronómiát feltegye a nemzetközi térképre. Ez aztán sikerült is: 2011-ben ez az étterem lett az első, amely egy magyar séffel, Széll Tamással szerzett Michelin-csillagot, majd 2018-ban Mészáros Ádámmal az élén kapott két Michelin-csillagot az étterem.
A pandémia azonban a család vállalkozásait nem kímélte: 2020. novemberében a belvárosi éttermet egy vacsora alkalmával kalapáccsal szétverte a csapat – ám úgy tűnik, hogy ez a látványos rombolás/újjáépítés nem oldotta meg a problémákat.

Az azonban bizonyos, hogy lesz folytatás, hiszen ahogyan az Onyx fogalmazott: "minden vég, valami újnak a kezdete…"

/Forrás: forbes.hu/

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.