„2020 novemberében, a pandémia kellős közepén, 13 sikeres év után nekikezdtünk a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának. Az elmúlt három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak neveztük el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életünkbe. Rengeteg régi vendéggel találkoztunk és még több új arcot ismerhettünk meg tanulmányútjaink, eseményeink és vacsoráink alkalmával, de most búcsúzunk. Az ONYX elmúlt három évét az UTOLSÓ JÁRAT című eseményünkkel zárjuk le.” – írta december végi Facebook-posztjában az Onyx Műhely. A csúcsgasztronómia egyik magyar képviselője meghirdette az utolsó vacsoráját, amelyre január 7-én kerül sor.
Mint ismert, a műhelyt alapító Niszkács-család azzal a céllal nyitotta meg az Onyx éttermet 2007-ben, hogy a magyar csúcsgasztronómiát feltegye a nemzetközi térképre. Ez aztán sikerült is: 2011-ben ez az étterem lett az első, amely egy magyar séffel, Széll Tamással szerzett Michelin-csillagot, majd 2018-ban Mészáros Ádámmal az élén kapott két Michelin-csillagot az étterem.
A pandémia azonban a család vállalkozásait nem kímélte: 2020. novemberében a belvárosi éttermet egy vacsora alkalmával kalapáccsal szétverte a csapat – ám úgy tűnik, hogy ez a látványos rombolás/újjáépítés nem oldotta meg a problémákat.
Az azonban bizonyos, hogy lesz folytatás, hiszen ahogyan az Onyx fogalmazott: "minden vég, valami újnak a kezdete…"
/Forrás: forbes.hu/
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.