Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Érdekességek

Búcsúzik a Michelin-csillagos étterem, bezár az Onyx Műhely

Boltzár zárva tábla /Fotó: Mindmegette
Az Onyx 2024. január 7-én az eddig megszokott formájában bezár – tudatta a vendégeivel az Onyx. Hogy mi lesz a jövőben, hogyan tovább, arról a tulajdonosok még nem beszélnek.

„2020 novemberében, a pandémia kellős közepén, 13 sikeres év után nekikezdtünk a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának. Az elmúlt három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak neveztük el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életünkbe. Rengeteg régi vendéggel találkoztunk és még több új arcot ismerhettünk meg tanulmányútjaink, eseményeink és vacsoráink alkalmával, de most búcsúzunk. Az ONYX elmúlt három évét az UTOLSÓ JÁRAT című eseményünkkel zárjuk le.” – írta december végi Facebook-posztjában az Onyx Műhely. A csúcsgasztronómia egyik magyar képviselője meghirdette az utolsó vacsoráját, amelyre január 7-én kerül sor.

Mint ismert, a műhelyt alapító Niszkács-család azzal a céllal nyitotta meg az Onyx éttermet 2007-ben, hogy a magyar csúcsgasztronómiát feltegye a nemzetközi térképre. Ez aztán sikerült is: 2011-ben ez az étterem lett az első, amely egy magyar séffel, Széll Tamással szerzett Michelin-csillagot, majd 2018-ban Mészáros Ádámmal az élén kapott két Michelin-csillagot az étterem.
A pandémia azonban a család vállalkozásait nem kímélte: 2020. novemberében a belvárosi éttermet egy vacsora alkalmával kalapáccsal szétverte a csapat – ám úgy tűnik, hogy ez a látványos rombolás/újjáépítés nem oldotta meg a problémákat.

Az azonban bizonyos, hogy lesz folytatás, hiszen ahogyan az Onyx fogalmazott: "minden vég, valami újnak a kezdete…"

/Forrás: forbes.hu/

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.