Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke elárulta, hogy az alapanyagok alapján egyik tortát sem lehet olcsóbbnak nevezni, mindkettőben az egyik legdrágább hozzávaló a fehércsokoládé.
"A Mákvirág torta hozza a jól megszokott, erős középértéket, bár a hidegen sajtolt mákolaj, a feketeszezám, a vanília vagy a Panyolai Máklikőr sem tartozik az olcsó hozzávalók közé. Ami pedig mindkét torta alapanyag árát nagyon megdobja az a fehércsokoládé, a Mákvirág tortában ez a legdrágább alkotórész, a teljes nyersanyagköltség közel felét teszi ki. A Zöld málna tortánál a fehércsokoládé mellett természetesen a pisztácia bekerülési ára nyomja meg nagyon a költségeket, de a Damaszkuszi rózsavíz és a 100%-os málnapüré is a drágább alapanyagok közé tartoznak" – árulta el Erdélyi Balázs.
„Az idei évben nem várható drasztikus emelés a tavalyi árhoz képest, általában 1500-1600 forint környékén fogják kínálni a cukrászdák a Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortáját. A „Magyarország Tortái” mindig is drágábbnak számítottak az átlagos süteményeknél, mivel a versenyzők a legjobb alapanyagokból állítják össze a pályaműveiket és mindenki ki szeretne tűnni a mezőnyből, így gyakran kerülnek bele extra és különleges összetevők is, amik általában szintén nem olcsók. A vendégek ezt el is szokták fogadni és mindenki kíváncsi a győztes alkotásokra, legalább egyszer megkóstolják a tortákat – mondta a Pénzcentrumnak a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.
Ahogyan azt mi is megírtuk, a Magyar Cukrász Ipartestület arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel a torták augusztus 19-20-án készülnek a műhelyekben, érdemes inkább ezt követően érdeklődni a cukrászdákban, hogy kapható-e a torta.
Ezeken a helyeken kóstolhatod meg a nyertes tortákat!
Borítókép: Magyar Cukrász Ipartestület
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.