A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a rovarok kiváló tápanyagforrásnak számítanak, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak minőségi fehérjéket. Emellett a tenyésztésük sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint ahogyan azt a húsipar teszi. De van itt még valami!

Kanada egyik törvényjavaslata szerint, a világjárvány kockázatának csökkentése érdekében olyan intézkedéseket vezetnének be, amelyek jelenősen átalakítanák az ország élelmiszer-ellátási rendszerét.

A kanadai szakemberek szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kell kiváltani / Fotó: Shutterstock
A kanadai szakemberek szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kell kiváltani / Fotó: Shutterstock

Az egyik ilyen, hogy a kormány támogatni fogja az alternatív fehérjék, például a laboratóriumban termesztett „hús” és a rovaralapú „élelmiszerek” előállítását.

A Világgazdasági Fórum (WEF) és alapítója, Klaus Schwab fontos szerepet játszik abban, hogy a rovarfogyasztás egyre népszerűbb legyen. És mivel a WEF úgy véli, hogy a sertés- és marhahús fogyasztás szorosan összefügg a globális felmelegedéssel, ezért szerintük ezen a helyzeten mindenképpen változtatni kell.
A Világgazdasági Fórum szakemberei szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kell kiváltani, ennek érdekében több olyan kampányuk is volt már, amely a rovarevést népszerűsítette. Valóban ez lesz a jövő?

Forrás: Magyar Nemzet

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.