Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Érdekességek

Szabi a pék új komplexumától leesett az állunk: íme, Szentendre új gasztro-ékköve

Szabi a pék
Fotó: Mindmegette
Szentendre belvárosában megnyitotta Szabadfi Szabolcs új, egyedülálló pékség-komplexumát. A közel 3000 négyzetméteres létesítmény, amely egyszerre szolgál látványpékségként, közösségi térként és önellátó majorságként, a hagyományos pékségi koncepció új szintjét képviseli.

Az új Panificio il Basilico három különböző funkciót ötvöz: egy kétszintes látványpékséget, egy hamarosan elkészülő éttermet, valamint egy 150 négyzetméteres pajtát, amely kreatív közösségi eseményeknek, workshopoknak és pop-up vacsoráknak ad majd otthont. Érdekesség, hogy a pékségben üvegfal mögül figyelhetjük, hogyan készülnek a friss kenyerek és sütemények. Az épület más részein, például a télikertben és a kertben is lehetőségünk nyílik az étkezésre, a különleges alapanyagokat pedig az itt található delikátban is beszerezhetjük, ahol például Szabi a pék saját őrlésű lisztjét is beszerezhetjük - írja a We Love Budapest.

FOTÓ: SZABI A PÉK / FACEBOOK

Természetközeli élmény: kert és állatok

Nem túlzás kijelenteni, hogy az épülethez tartozó kert maga a nyugalom szigete. Olajfák, fűszernövények, magaságyások és kacsák teszik még egyedibbé a teret, amely a tavaszi időszakban a virágzó növényekkel teljesedik ki. A kert nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem funkcionális is, hiszen az étterem és a pékség alapanyagait is részben innen nyerik.

Gasztronómiai különlegességek

A pékség kínálata egész napos brunch-ra és különféle kávékülönlegességekre épül. A vendégek az olasz pörkölésű és világos specialty kávékon túl friss pékáruk és reggeli fogások közül válogathatnak. Decemberben az udvaron egyébként egy hangulatos adventi vásár is várja az érdeklődőket, ahol 10 standdal és különböző szezonális termékekkel találkozhatnak a gasztronómia szerelmesei.

Szabi a pék
FOTÓ: SZABI A PÉK / FACEBOOK

Művészi enteriőr és jövőbeli tervek

A belső tér kialakításában magyar kézművesek is közreműködtek. Homoki Heni fafaragó művész és Franta Ági bárányszőr lámpabúrái különleges atmoszférát teremtenek. Szabadfi Szabi elmondása szerint a komplexum teljes pompáját tavasszal érheti el, amikor az étterem is megnyílik, és a kert teljesen kivirágzik.

Szabi a pék
FOTÓ: SZABI A PÉK / FACEBOOK

Régi és új egységek egyaránt üzemelnek

Az új Panificio il Basilico mellett a régi, János utcai pékség is tovább működik, így a vendégek két helyszínen is élvezhetik a Szabi kezét dicsérő különleges finomságokat. Az új hely soft opening időszaka alatt már most ismerkedhetünk a komplexum hangulatával, pékáruival és italaival.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.