Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Érdekességek

Baj van: újra leállították a gyártást a Ferrero egyik üzemében

Szalmonella-fertőzés miatt leállították a termelést a Ferrero beligiumi üzemében. Az olasz édességgyártó cégnek az Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, így a helyzet most talán nem annyira súlyos, mint tavaly. 

Mint arról mi is beszámoltunk, tavaly a húsvéti időszak előtt több száz gyerek betegedett meg tizenhat országban – köztük Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Írországban – miután szalmonella baktérium által fertőzött Kinder márkájú terméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) fogyasztottak. A belga Arlon üzemében történt az üzemzavar, amely a fertőzést okozta, és amely miatt 3000 tonna visszahívott terméket semmisítettek meg. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Tavaly 3000 tonna visszahívott terméket semmisítettek meg / Fotó: Shutterstock
Tavaly 3000 tonna visszahívott terméket semmisítettek meg / Fotó: Shutterstock

Most ismét leállították a gyártást az üzemben, szintén szalmonella-fertőzés miatt – adta hírül nemrég a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap internetes oldalán. "A szalmonella-fertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, és az üzemet eddig nem hagyta el fertőzött termék" – olvasható a cikkben.

Annak ellenére, hogy egyetlen termék szalmonella-vizsgálatának eredménye sem lett pozitív, a termelés elővigyázatosságból a teljes üzemben leállt. "Jelenleg az érintett gyártósorokat tisztítjuk és fertőtlenítjük. A folyamat minden lépését a Belga Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (Afsca) való átlátható együttműködésben hajtjuk végre" – mondta Laurence Evrard, a Ferrero Benelux szóvivője.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.