Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

SZENZÁCIÓ! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Oron!

Széll Tamás
Széll Tamás Európa legjobb szakácsa! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse D'Or európai döntőjén!
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén

Első helyezett: Magyarország!!!
Második helyezett: Norvégia
Harmadik helyezett: Svédország

Magyarország az előkelő első helyen jutott tovább a Bocuse d'Or európai döntőjéről, így Széll Tamás és csapata képviselheti hazánkat a világversenyen. Ez leírhatatlanul nagy siker ahhoz képest, hogy hazánkban tíz éve történt gasztroforradalom hatására éledt újjá a gasztrokultúra.

Amit a zsűri nézett

A versenyzők munkáját két zsűricsoport bírálta. A konyhai zsűri a gazdaságos alapanyagfelhasználást, a konyhai technológia használatát és a higiéniát pontozta. A kóstolózsűri pedig az ízeket, azok harmóniáját, a recept érdekességét díjazta. A két zsűri pontszámából született meg a végeredmény.

Szenzációs hangulat

A Bocuse d'Or versenyt mindvégig leírhatatlan hangulat kísérte: a magyar és külföldi szurkolók zenével, trombitával, komfettiágyúval ösztönözte a csapatokat arra, hogy minél finomabbakat főzzenek.
A Bocuse d'Or a gasztronómia világának legfontosabb és legrangosabb versenye, ahol a főzés a kifinomultsággal, kreativitással és precizitással találkozik. A verseny során olyan ételkülönlegességek születnek, amelyek felérnek egy-egy műalkotással.

A magyar csapat által készített kecsege
A magyar csapat által készített kecsege
Gasztroforradalom

"Magyarországon nagyjából tíz évvel ezelőtt indult el egy folyamat, amelyet a gasztronómia forradalmának hívunk. Új szemlélet, újjáébredő ízlésvilág született, amely hatására a klasszikus magyar konyha ízei a mai igényekre szabva színesen, erőteljes hatásokkal jelentek meg. Ahhoz, hogy gasztronómiailag Európa élvonalához cscatlakozhassunk nem csupán a séfek fáradoznak, együttes erőre van szükség: a szakma legjobbjai mellett borászok, cukrászok, vendéglátósok együttesen fogtak össze. Ennek hatására jutott be Magyország immáron második alkalommal a világdöntőbe." - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Minden, amit a Bocuse d'Orról tudni lehet, egy helyen! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.