Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Érdekességek

SZENZÁCIÓ! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Oron!

Széll Tamás
Széll Tamás Európa legjobb szakácsa! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse D'Or európai döntőjén!
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén

Első helyezett: Magyarország!!!
Második helyezett: Norvégia
Harmadik helyezett: Svédország

Magyarország az előkelő első helyen jutott tovább a Bocuse d'Or európai döntőjéről, így Széll Tamás és csapata képviselheti hazánkat a világversenyen. Ez leírhatatlanul nagy siker ahhoz képest, hogy hazánkban tíz éve történt gasztroforradalom hatására éledt újjá a gasztrokultúra.

Amit a zsűri nézett

A versenyzők munkáját két zsűricsoport bírálta. A konyhai zsűri a gazdaságos alapanyagfelhasználást, a konyhai technológia használatát és a higiéniát pontozta. A kóstolózsűri pedig az ízeket, azok harmóniáját, a recept érdekességét díjazta. A két zsűri pontszámából született meg a végeredmény.

Szenzációs hangulat

A Bocuse d'Or versenyt mindvégig leírhatatlan hangulat kísérte: a magyar és külföldi szurkolók zenével, trombitával, komfettiágyúval ösztönözte a csapatokat arra, hogy minél finomabbakat főzzenek.
A Bocuse d'Or a gasztronómia világának legfontosabb és legrangosabb versenye, ahol a főzés a kifinomultsággal, kreativitással és precizitással találkozik. A verseny során olyan ételkülönlegességek születnek, amelyek felérnek egy-egy műalkotással.

A magyar csapat által készített kecsege
A magyar csapat által készített kecsege
Gasztroforradalom

"Magyarországon nagyjából tíz évvel ezelőtt indult el egy folyamat, amelyet a gasztronómia forradalmának hívunk. Új szemlélet, újjáébredő ízlésvilág született, amely hatására a klasszikus magyar konyha ízei a mai igényekre szabva színesen, erőteljes hatásokkal jelentek meg. Ahhoz, hogy gasztronómiailag Európa élvonalához cscatlakozhassunk nem csupán a séfek fáradoznak, együttes erőre van szükség: a szakma legjobbjai mellett borászok, cukrászok, vendéglátósok együttesen fogtak össze. Ennek hatására jutott be Magyország immáron második alkalommal a világdöntőbe." - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Minden, amit a Bocuse d'Orról tudni lehet, egy helyen! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.