Első helyezett: Magyarország!!!
Második helyezett: Norvégia
Harmadik helyezett: Svédország
Magyarország az előkelő első helyen jutott tovább a Bocuse d'Or európai döntőjéről, így Széll Tamás és csapata képviselheti hazánkat a világversenyen. Ez leírhatatlanul nagy siker ahhoz képest, hogy hazánkban tíz éve történt gasztroforradalom hatására éledt újjá a gasztrokultúra.
A versenyzők munkáját két zsűricsoport bírálta. A konyhai zsűri a gazdaságos alapanyagfelhasználást, a konyhai technológia használatát és a higiéniát pontozta. A kóstolózsűri pedig az ízeket, azok harmóniáját, a recept érdekességét díjazta. A két zsűri pontszámából született meg a végeredmény.
A Bocuse d'Or versenyt mindvégig leírhatatlan hangulat kísérte: a magyar és külföldi szurkolók zenével, trombitával, komfettiágyúval ösztönözte a csapatokat arra, hogy minél finomabbakat főzzenek.
A Bocuse d'Or a gasztronómia világának legfontosabb és legrangosabb versenye, ahol a főzés a kifinomultsággal, kreativitással és precizitással találkozik. A verseny során olyan ételkülönlegességek születnek, amelyek felérnek egy-egy műalkotással.
"Magyarországon nagyjából tíz évvel ezelőtt indult el egy folyamat, amelyet a gasztronómia forradalmának hívunk. Új szemlélet, újjáébredő ízlésvilág született, amely hatására a klasszikus magyar konyha ízei a mai igényekre szabva színesen, erőteljes hatásokkal jelentek meg. Ahhoz, hogy gasztronómiailag Európa élvonalához cscatlakozhassunk nem csupán a séfek fáradoznak, együttes erőre van szükség: a szakma legjobbjai mellett borászok, cukrászok, vendéglátósok együttesen fogtak össze. Ennek hatására jutott be Magyország immáron második alkalommal a világdöntőbe." - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.