Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Érdekességek

SZENZÁCIÓ! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Oron!

Széll Tamás
Széll Tamás Európa legjobb szakácsa! Első helyen végzett a magyar csapat a Bocuse D'Or európai döntőjén!
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén
Széll Tamás alkot a Bocuse d'Or európai döntőjén

Első helyezett: Magyarország!!!
Második helyezett: Norvégia
Harmadik helyezett: Svédország

Magyarország az előkelő első helyen jutott tovább a Bocuse d'Or európai döntőjéről, így Széll Tamás és csapata képviselheti hazánkat a világversenyen. Ez leírhatatlanul nagy siker ahhoz képest, hogy hazánkban tíz éve történt gasztroforradalom hatására éledt újjá a gasztrokultúra.

Amit a zsűri nézett

A versenyzők munkáját két zsűricsoport bírálta. A konyhai zsűri a gazdaságos alapanyagfelhasználást, a konyhai technológia használatát és a higiéniát pontozta. A kóstolózsűri pedig az ízeket, azok harmóniáját, a recept érdekességét díjazta. A két zsűri pontszámából született meg a végeredmény.

Szenzációs hangulat

A Bocuse d'Or versenyt mindvégig leírhatatlan hangulat kísérte: a magyar és külföldi szurkolók zenével, trombitával, komfettiágyúval ösztönözte a csapatokat arra, hogy minél finomabbakat főzzenek.
A Bocuse d'Or a gasztronómia világának legfontosabb és legrangosabb versenye, ahol a főzés a kifinomultsággal, kreativitással és precizitással találkozik. A verseny során olyan ételkülönlegességek születnek, amelyek felérnek egy-egy műalkotással.

A magyar csapat által készített kecsege
A magyar csapat által készített kecsege
Gasztroforradalom

"Magyarországon nagyjából tíz évvel ezelőtt indult el egy folyamat, amelyet a gasztronómia forradalmának hívunk. Új szemlélet, újjáébredő ízlésvilág született, amely hatására a klasszikus magyar konyha ízei a mai igényekre szabva színesen, erőteljes hatásokkal jelentek meg. Ahhoz, hogy gasztronómiailag Európa élvonalához cscatlakozhassunk nem csupán a séfek fáradoznak, együttes erőre van szükség: a szakma legjobbjai mellett borászok, cukrászok, vendéglátósok együttesen fogtak össze. Ennek hatására jutott be Magyország immáron második alkalommal a világdöntőbe." - nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Minden, amit a Bocuse d'Orról tudni lehet, egy helyen! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.