Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Érdekességek

Tanulj a legnagyobbaktól! – Online főzőkurzusok a világ legjobb séfjeivel karantén idején

A világjárvány idején, bár az élet nem áll meg, sokunknak felszabadult egy kis ideje. Ez pedig kedvez az olyan ambícióinknak, hogy tanulásra vagy új hobbik elsajátítására adjuk a fejünket. Eljött az otthoni edzés, a nyelvtanulás és bizony a főzés ideje is. A számos közösség mellett, melyek azért alakultak, hogy az otthon maradók egymást támogassák gasztronómiai kalandozásaik során, most már a világ legjobb séfjei is a segítségünkre sietnek. És hát kitől lenne érdemes megtanulni a tiramisukészítés csínját-bínját, ha nem a világ egyik legjobb éttermének atyjától!?

A közösség(i média) ereje

Vitathatatlan, hogy a közösségi médián alakuló csoportok sokat segítenek abban, hogy csökkentsük a bezártság miatt érzett szorongást. Egy ilyen csoportban egymást inspirálva mutathatjuk meg, hogyan ehetünk jót akkor is, ha a négy fal közé szorultunk, ráadásul nem kell, hogy ez anyagi csőd legyen (a mindmegette.hu Olcsó, laktató ételek – Főzz a Mindmegettével nevű csoportjába itt tudsz csatlakozni).

Akik azonban ennél is többre vágynak, és hiányolják az éttermeket, azok emelhetik a tétet: a karanténnak köszönhetően ugyanis a világhírű éttermek is kénytelenek voltak bezárni. A Michelin-csillagos és egyéb elismerések tömkelegét birtokló séfek pedig szintén a négy fal közé szorultak, azonban mivel a főzés a szenvedélyük, és mindnyájan fontosnak tartják, hogy másoknak is tippeket és ötleteket adjanak, a közösségi média csatornáit kihasználva osztogatnak tanácsokat és recepteket lelkes követőiknek. Így tesz Massimo Bottura, Thomas Keller, Dani García és Anne Sophie Pic is, ráadásul a sor folyamatosan bővül!


Michelin-csillagos tiramisu otthon

A közösségi médián közzétett videók által így most már nemcsak néhány kiváltságos szakácstanonc, hanem minden gasztronómia iránt érdeklődő bepillantást nyerhet a legnagyobbak konyhájába.

A világ talán legjobb séfje, Massimo Bottura (aki eredetileg jogásznak készült) több kezdeményezéssel is bekerült már a hírekbe, már azon túl, hogy modenai étterme a világ egyik legjobbja. Az olimpiai játékok idején a szegényeknek főző szakács amikor csak teheti, jótékonykodik. A koronavírus-járvány ideje alatt pedig jelenleg otthonában főz a családjának. Lányának jutott eszébe, hogy édesapja követőivel is megoszthatnák az estéről estére asztalra kerülő fogások receptjeit. A mester mindennap este 8-kor jelentkezik be az Instagram-oldalán. Tiramisu-, pizza- és halrecepteket is láthatunk a KitchenQuarantine névre keresztelt videósorozatban.

A világ minden tájáról

Thomas Keller amerikai séf Small Farms. Big Hearts címen indított videosorozatot szintén az Instagramon. Alapételek receptjeit mutatja be lépésről lépésre, miközben az amerikai vendéglátóipar helyzetéért harcol, amit a járvány mellett a biztosítók hozzáállása is tovább nehezít. Dani Garcia három Michelin-csillagos spanyol séf is az egészen populáris receptektől kezdve az igazi gourmet fogások elkészítésééig mindent megmutat profilján. De érdemes rápillantani Ferran Adrià twitter-oldalára, vagy éppen a világ talán legismertebb francia séfnőjének, Anne Sophie Picnek Instagramjára.

Ezeket a videókat még akkor is érdemes nézni, ha az ember nem tud olaszul, angolul vagy spanyolul, hiszen a technikák jól láthatók, és már akkor gazdagabbak lehetünk, ha néhány dolgot be tudunk építeni mindennapi főzőgyakorlatunkba. Meg egyébként is, mindig jó látni embereket, akik a szenvedélyüknek élnek, és csillogó szemekkel mesélnek erről...

PÉKSULI SZABIVAL: ÍGY KÉSZÍTS OTTHON HATMAGOS KOVÁSZOLT KENYERET!

TÍZ PERC ALATT SÉFFÉ VARÁZSOL A LAUREL

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.