A tojás kitűnő fehérjeforrás, és változatosan beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Jelentős mennyiségben tartalmaz A-, D-, B1-, B2-vitamint. Az ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, a foszfor- és a vastartalma kiemelendő. Magas biológiai értékének köszönhetően akár a hús, vagy a feldolgozott húsipari termékek helyettesítője is lehet.
A tojás a legtökéletesebb élelmiszer, mert a legmagasabb biológiai értékkel rendelkezik, és a higiénikus kezelés mellett feldolgozás nélküli, azaz természetes állapotú. A hazai tojás kiváló minőségű, élelmiszer-biztonsági szempontból megbízható, a rövid ellátási lánc pedig a legkisebb környezetterheléssel biztosítja az állandó kínálatot. Vagyis ha hazai tojást eszünk, nemcsak az egészségünkért, hanem a környezetünkért is teszünk!
Bár szeptembertől áremelésre kényszerült a Magyar Tojásszövetség – a súlyos aszálykárok, a szomszédban dúló háború és a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt – még mindig a tojás az egyik legolcsóbb és legegészségesebb fehérjeforrásunk. Nézzünk is néhány spórolós, mégis kiadós receptet, ami a család kedvence lehet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.