A legegyszerűbb és legpraktikusabb vízízesítő kétség kívül a citrom. Már egy citromkarikával, vagy egy kis facsart citromlével is remek hatást érhetünk el, de akár kombinálhatjuk is a citromkarikákat narancs és lime karikákkal, jól keverjük össze, hűtsük le jéggel és már élvezhetjük is a citrusos italunkat.
A menta is jó párosítás lehet a citrommal vagy lime-mal, de akár önmagában is. Egy kicsit dörzsöljünk össze néhány mentalevelet, hogy majd jobban kijöjjön az aromájuk és helyezzük bele a jeges vízbe. Finom lesz!
Nemcsak a citrom, de az uborka karika is remekül feldobja a vizet. Szintén használhatjuk önmagában is, de ha még egy kicsit érdekesebbé akarjuk tenni, akkor érdemes beletenni egy csipetnyi rozmaringot is, ugyanis remekül kiegészítik egymást.
A gyümölcsök is remek szolgálatot tehetnek a víz ízesítéséhez. Ha pedig párosítjuk is őket egymással vagy valamilyen fűszernövénnyel, akkor igazán különleges íz variációkat is létrehozhatunk. A felkockázott görögdinnyét például érdemes bazsalikommal vagy rozmaringgal keverni. A barackhoz jól passzol az ananász és a mangó, de az ananászos gyömbéres változat is nagyon finom. Ezeknél az italoknál még jobb íz hatást érhetünk el, ha egy éjszakán át hagyjuk hűlni a hűtőben és csak utána fogyasztjuk el.
A gyömbér egészségre gyakorolt pozitív hatása vetekszik a citroméval, ráadásul remek ízesítő. Az italunkat ízlés szerint készíthetjük: megpucolt gyömbérből reszelhetünk a vízbe, vagy vékony szeleteket is vághatunk belőle.
Ha már az egészségnél tartunk, nem hagyhatjuk ki a grapefruitot sem. Szintén jó választás lehet, azoknak, akik szeretik az ízét. Ha nincs otthon a friss gyümölcs, használhatunk grapefruit mag cseppeket is az ízesítéshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.