Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hogy mit kezdjünk a húslevesből megmaradt szárnyashússal? Legyen belőle palacsinta! Hortobágyi. Akár paleósan is.

Csütörtökön főztem egy nagy adag húslevest. Volt benne egy egész fácán és egy karajcsont, amit 8 órán át főztem lassú tűzön. Ez azért fontos, mert így oldódik ki a bőrből, a csontokból és porcokból a kollagén, ami tudjuk, hogy milyen fontos mind az emésztőrendszerünk, mind az ízületeink szempontjából.

A leveske majdnem teljesen elfogyott, de marad a húsokból. Ilyenkor általában húspástétomot készítek belőle, de most volt mit a kenyérre kenni, így ebéd kerekedett a maradékból.

Lecsípegettem a csontokról a húst, és egy pörkölt alapon átforgattam. Aztán jött a kedvenc aprítóm, amibe beletettem némi házi majonézzel, kevés húslével, és a maradék zöldséggel (ami nem volt igazán sok). 2 percet vívódtam, hogy tésztára tegyem, vagy töltelék legyen, végül az utóbbi nyert. Így lett az ebédünk „hortobágyi palacsinta”. Mivel a húst nem kellett főzni, így a palacsinták kisütésével együtt kb. 35 perc alatt megvoltam! Párolt lilakáposztával tálaltam.

Hortobágyi palacsinta - paleo recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.