Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hogy mit kezdjünk a húslevesből megmaradt szárnyashússal? Legyen belőle palacsinta! Hortobágyi. Akár paleósan is.

Csütörtökön főztem egy nagy adag húslevest. Volt benne egy egész fácán és egy karajcsont, amit 8 órán át főztem lassú tűzön. Ez azért fontos, mert így oldódik ki a bőrből, a csontokból és porcokból a kollagén, ami tudjuk, hogy milyen fontos mind az emésztőrendszerünk, mind az ízületeink szempontjából.

A leveske majdnem teljesen elfogyott, de marad a húsokból. Ilyenkor általában húspástétomot készítek belőle, de most volt mit a kenyérre kenni, így ebéd kerekedett a maradékból.

Lecsípegettem a csontokról a húst, és egy pörkölt alapon átforgattam. Aztán jött a kedvenc aprítóm, amibe beletettem némi házi majonézzel, kevés húslével, és a maradék zöldséggel (ami nem volt igazán sok). 2 percet vívódtam, hogy tésztára tegyem, vagy töltelék legyen, végül az utóbbi nyert. Így lett az ebédünk „hortobágyi palacsinta”. Mivel a húst nem kellett főzni, így a palacsinták kisütésével együtt kb. 35 perc alatt megvoltam! Párolt lilakáposztával tálaltam.

Hortobágyi palacsinta - paleo recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.