Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Ha a családban van olyan, aki gluténérzékeny, vagy paleolit életmódot folytat, akkor jó, ha húsvétkor tudsz alternatívával szolgálni a klasszikus, élesztővel és fehér liszttel készült puha, foszlós kalácsra. Házigazdánknak van egy kipróbált, és jól bevált receptje, amit most meg is oszt veletek!

Ritkán használok lisztkeverékeket, mert sok esetben édesítve, sózva vannak, egy: nem az én ízlésemnek megfelelően, kettő: olyan édesítő van benne, amit én nem szeretek használni. Viszont van egy keverék, ami csupán olyan alapanyagokat tartalmaz, amiket én is szívesen használok a sütések során, és nincs se sózva, se édesítve. Ezzel a lisztkeverékkel számos szuper finomságot sikerült már készítenem, köztük ezt a puha kalácsot is. Remélem nektek is ízleni fog!

PIHE-PUHA HÚSVÉTI PALEO KALÁCS >>>
TIPP :

A mákot elhagyhatjuk és egy marék mazsolát is adhatunk a tésztához - ez esetben ha lekentük a tojással a kalácsot, szórjuk meg eritrittel vagy nyírfa cukorral sütés előtt!

Hiszem, hogy minden jó, ami most van az életemben (család, egészség, szeretet), életmódom gyökeres változásának köszönhetem. Nem volt feltett szándékom vállalkozásba belekezdeni, de két csodás kislányom, Életem Párja és kollégáim segítségével elhivatottan osztom meg másokkal is tapasztalataimat, és próbálom a természetes táplálkozást és életmódot minél szélesebb körben megismertetni. "Mamma"-ként családomban és a pékségben is igyekszem a szeretetet és a biztonságot képviselni. Remélem, hogy itt is tudok tippekkel és receptekkel segíteni mindenkit, aki ételintoleranciával, autoimmun problémákkal küzd, vagy egyszerűen egy természetes életmódot szeretne követni.

Kiss Noémi
EhetemmMamma

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.