Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

Ezért tegyél mindenbe sót - igen, a madártejbe is! Széll Tamás sózási praktikái

A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?

"Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták már régen, hogy mindenbe, legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém - mindenbe kell egy vagy kettő csipet só" - mondta el Széll Tamás a Petőfi Rádióban.

Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki a Főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz bele sót. De az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk. "Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is."

Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!
Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!

És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéhez: mennyi is egy csipet? "A legfontosabb, hogy 3 ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet" - adta ki az ukázt Széll Tamás.

Nyitókép: Instagram/ Bocus d'Or Hungary

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.