Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Ezért tegyél mindenbe sót - igen, a madártejbe is! Széll Tamás sózási praktikái

A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?

"Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták már régen, hogy mindenbe, legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém - mindenbe kell egy vagy kettő csipet só" - mondta el Széll Tamás a Petőfi Rádióban.

Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki a Főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz bele sót. De az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk. "Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is."

Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!
Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!

És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéhez: mennyi is egy csipet? "A legfontosabb, hogy 3 ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet" - adta ki az ukázt Széll Tamás.

Nyitókép: Instagram/ Bocus d'Or Hungary

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.