Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Ezért tegyél mindenbe sót - igen, a madártejbe is! Széll Tamás sózási praktikái

A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?

"Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták már régen, hogy mindenbe, legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém - mindenbe kell egy vagy kettő csipet só" - mondta el Széll Tamás a Petőfi Rádióban.

Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki a Főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz bele sót. De az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk. "Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is."

Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!
Az 1 csipet sótól még a madártej is sokkal finomabb lesz!

És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéhez: mennyi is egy csipet? "A legfontosabb, hogy 3 ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet" - adta ki az ukázt Széll Tamás.

Nyitókép: Instagram/ Bocus d'Or Hungary

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.