Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A muffinról három dolgot érdemes tudni: mindenki szereti, rengeteg variációja létezik, és körülbelül elronthatatlan. Szóval, tartani nem kell tőle, sőt: ha még soha életedben nem sütöttél semmit, akkor bátran kezdd ezzel! Ráadásul, ettől az extrakrémes, répatortához hasonló változattól garantáltan odalesz mindenki!

Hozzávalók:

50 dkg natúr krémsajt
15 dkg porcukor
2 tk vaníliaaroma
1 db biocitrom
4 db tojás
40 dkg kristálycukor
1,5 dl olaj
4 ek narancslé
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt
fahéj
1 csipet só
7-8 db sárgarépa
10 dkg darált dió

Elkészítés:

1. A krémhez egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, 1 tk vaníliaaromával és a citrom előzőleg kislyuklú sajtreszelőn lereszelt héjával.

2. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral, az olajjal, a narancslével és a maradék vaníliaaromával.

3. Egy harmadik, nagyobb tálban, amibe majd az egész tészta elfér, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a sóval.

4. A lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, és simára keverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg meghámozott, finomra reszelt répát és a darált diót.

5. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel (ez az, amit minden alapsütő tud) kb. 40 percig sütjük.

6. Ezután óvatosan kiszedjük a sütiket a tepsikből, és hagyjuk kihűlni, végül a krémet a muffinora simítjuk. Végül egy kevés reszelt répával díszíthetjük a sütiket.

MÉG TÖBB FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.