A muffinról három dolgot érdemes tudni: mindenki szereti, rengeteg variációja létezik, és körülbelül elronthatatlan. Szóval, tartani nem kell tőle, sőt: ha még soha életedben nem sütöttél semmit, akkor bátran kezdd ezzel! Ráadásul, ettől az extrakrémes, répatortához hasonló változattól garantáltan odalesz mindenki!
50 dkg natúr krémsajt
15 dkg porcukor
2 tk vaníliaaroma
1 db biocitrom
4 db tojás
40 dkg kristálycukor
1,5 dl olaj
4 ek narancslé
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt
fahéj
1 csipet só
7-8 db sárgarépa
10 dkg darált dió
1. A krémhez egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, 1 tk vaníliaaromával és a citrom előzőleg kislyuklú sajtreszelőn lereszelt héjával.
2. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral, az olajjal, a narancslével és a maradék vaníliaaromával.
3. Egy harmadik, nagyobb tálban, amibe majd az egész tészta elfér, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a sóval.
4. A lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, és simára keverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg meghámozott, finomra reszelt répát és a darált diót.
5. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel (ez az, amit minden alapsütő tud) kb. 40 percig sütjük.
6. Ezután óvatosan kiszedjük a sütiket a tepsikből, és hagyjuk kihűlni, végül a krémet a muffinora simítjuk. Végül egy kevés reszelt répával díszíthetjük a sütiket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.