Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A muffinról három dolgot érdemes tudni: mindenki szereti, rengeteg variációja létezik, és körülbelül elronthatatlan. Szóval, tartani nem kell tőle, sőt: ha még soha életedben nem sütöttél semmit, akkor bátran kezdd ezzel! Ráadásul, ettől az extrakrémes, répatortához hasonló változattól garantáltan odalesz mindenki!

Hozzávalók:

50 dkg natúr krémsajt
15 dkg porcukor
2 tk vaníliaaroma
1 db biocitrom
4 db tojás
40 dkg kristálycukor
1,5 dl olaj
4 ek narancslé
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt
fahéj
1 csipet só
7-8 db sárgarépa
10 dkg darált dió

Elkészítés:

1. A krémhez egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, 1 tk vaníliaaromával és a citrom előzőleg kislyuklú sajtreszelőn lereszelt héjával.

2. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral, az olajjal, a narancslével és a maradék vaníliaaromával.

3. Egy harmadik, nagyobb tálban, amibe majd az egész tészta elfér, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a sóval.

4. A lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, és simára keverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg meghámozott, finomra reszelt répát és a darált diót.

5. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel (ez az, amit minden alapsütő tud) kb. 40 percig sütjük.

6. Ezután óvatosan kiszedjük a sütiket a tepsikből, és hagyjuk kihűlni, végül a krémet a muffinora simítjuk. Végül egy kevés reszelt répával díszíthetjük a sütiket.

MÉG TÖBB FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.