Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a pite tényleg pofonegyszerű! Nagyjából 20 perc munka van vele, a többit pedig a sütő dolga. Itt az ideje beszerezni néhány kisebb sütőformát, és már indulhat is a pitekészítés!

Hozzávalók:

2,5 dl zsíros tej
150 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor
1/4 tk őrölt fahéj
4 db tojás
1 fürt szőlő
vaj a formához
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

1. A tésztához dolgozzuk össze az alapanyagokat: a tejet, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az őrölt fahéjat és a tojásokat, majd kézi mixerrel keverjük össze úgy, hogy a végeredmény egyenletes, csomómentes legyen. A palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Pihentessük legalább 10-15 percig.

2. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, mossuk meg és csepegtessük le. Vajazzunk ki (puha vajjal) 4 db kisebb sütőtálat.

3. Töltsük a masszát a 4 db kivajazott sütőformába. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra.

4. Rendezzük el a szőlőt a tésztán, majd süssük meg a pitét az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

5. Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.



FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.