Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: szőlős tejpite, ahogy a nagyi készíti

Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a pite tényleg pofonegyszerű! Nagyjából 20 perc munka van vele, a többit pedig a sütő dolga. Itt az ideje beszerezni néhány kisebb sütőformát, és már indulhat is a pitekészítés!

Hozzávalók:

2,5 dl zsíros tej
150 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor
1/4 tk őrölt fahéj
4 db tojás
1 fürt szőlő
vaj a formához
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

1. A tésztához dolgozzuk össze az alapanyagokat: a tejet, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az őrölt fahéjat és a tojásokat, majd kézi mixerrel keverjük össze úgy, hogy a végeredmény egyenletes, csomómentes legyen. A palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Pihentessük legalább 10-15 percig.

2. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, mossuk meg és csepegtessük le. Vajazzunk ki (puha vajjal) 4 db kisebb sütőtálat.

3. Töltsük a masszát a 4 db kivajazott sütőformába. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra.

4. Rendezzük el a szőlőt a tésztán, majd süssük meg a pitét az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

5. Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.



FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.