Ez a pite tényleg pofonegyszerű! Nagyjából 20 perc munka van vele, a többit pedig a sütő dolga. Itt az ideje beszerezni néhány kisebb sütőformát, és már indulhat is a pitekészítés!
2,5 dl zsíros tej
150 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor
1/4 tk őrölt fahéj
4 db tojás
1 fürt szőlő
vaj a formához
porcukor a szóráshoz
1. A tésztához dolgozzuk össze az alapanyagokat: a tejet, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az őrölt fahéjat és a tojásokat, majd kézi mixerrel keverjük össze úgy, hogy a végeredmény egyenletes, csomómentes legyen. A palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Pihentessük legalább 10-15 percig.
2. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, mossuk meg és csepegtessük le. Vajazzunk ki (puha vajjal) 4 db kisebb sütőtálat.
3. Töltsük a masszát a 4 db kivajazott sütőformába. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra.
4. Rendezzük el a szőlőt a tésztán, majd süssük meg a pitét az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
5. Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.