Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tejbegríz vagy a tejberizs a lehető legegyszerűbbnek tűnő desszert. Nem is gondolnánk, hogy ez a népszerű desszert nem mindenkinek a kedvence. Gyerekkoromban a vidéken a nagyszüleimnek volt 3 tehene. Esténként, amikor a papa megfejte őket, a tejes kannát felakasztottuk a bicikli kormányára és áttoltuk a tejcsarnokba, ahol beöntötték a kannákat egy nagy tartályba és papa pénzt kapott érte. A mai napig az orromban van annak a sok tejnek a szaga. Azóta is utálom a tejet, csak kakaó formájában iszom meg.

Tejbegrízt pedig nem vagyok hajlandó főzni, mert a fővő tej szaga eszembe juttatja a tejcsarnok szagát. Tartott ez mostanáig, mert a karantén alatt a család tejbegríz akart. Így jártam ugye a grízes tésztával is. Bármit megfőzök, amit kérnek. Így készült el a tejbegríz. Heti egyszer. Kétszer. Már nem vagyok rosszul a szagától de továbbra is csak nekik főzöm, én nem rajongók érte. Szerintük finom és ez a lényeg.

Hozzávalók:

1 l tej
10 ek búzadara
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
kakaópor a szóráshoz

1. A tejet feltesszük forrni. Amikor felforrt, kislángra vesszük (figyeljünk, nehogy kifusson) és belekanalazzuk a búzadarát.

2. Hozzáadjuk a cukrot (hamarabb nem érdemes, mert a cukor hamar leéghet a tej alján) és a vanília aromát (el is hagyhatjuk de érdemes kipróbálni, mert nagyon kellemes ízt és illatot ad ennek az egyszerű ételnek).

3. Kis lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik (ez is ízlés kérdése, nálunk a család inkább folyósan szereti, de van, aki nagyon sűrűre főzi).

4. Kakaóporral megszórva tálaljuk, de van, aki fahéjjal, vagy szörppel is szereti.

Nem csak tejbegrízt készíthetsz búzadarából! Íme néhány recept!

Még több cikk a Fapados főzősuliból! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.