Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tejbegríz vagy a tejberizs a lehető legegyszerűbbnek tűnő desszert. Nem is gondolnánk, hogy ez a népszerű desszert nem mindenkinek a kedvence. Gyerekkoromban a vidéken a nagyszüleimnek volt 3 tehene. Esténként, amikor a papa megfejte őket, a tejes kannát felakasztottuk a bicikli kormányára és áttoltuk a tejcsarnokba, ahol beöntötték a kannákat egy nagy tartályba és papa pénzt kapott érte. A mai napig az orromban van annak a sok tejnek a szaga. Azóta is utálom a tejet, csak kakaó formájában iszom meg.

Tejbegrízt pedig nem vagyok hajlandó főzni, mert a fővő tej szaga eszembe juttatja a tejcsarnok szagát. Tartott ez mostanáig, mert a karantén alatt a család tejbegríz akart. Így jártam ugye a grízes tésztával is. Bármit megfőzök, amit kérnek. Így készült el a tejbegríz. Heti egyszer. Kétszer. Már nem vagyok rosszul a szagától de továbbra is csak nekik főzöm, én nem rajongók érte. Szerintük finom és ez a lényeg.

Hozzávalók:

1 l tej
10 ek búzadara
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
kakaópor a szóráshoz

1. A tejet feltesszük forrni. Amikor felforrt, kislángra vesszük (figyeljünk, nehogy kifusson) és belekanalazzuk a búzadarát.

2. Hozzáadjuk a cukrot (hamarabb nem érdemes, mert a cukor hamar leéghet a tej alján) és a vanília aromát (el is hagyhatjuk de érdemes kipróbálni, mert nagyon kellemes ízt és illatot ad ennek az egyszerű ételnek).

3. Kis lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik (ez is ízlés kérdése, nálunk a család inkább folyósan szereti, de van, aki nagyon sűrűre főzi).

4. Kakaóporral megszórva tálaljuk, de van, aki fahéjjal, vagy szörppel is szereti.

Nem csak tejbegrízt készíthetsz búzadarából! Íme néhány recept!

Még több cikk a Fapados főzősuliból! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.