Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tejbegríz vagy a tejberizs a lehető legegyszerűbbnek tűnő desszert. Nem is gondolnánk, hogy ez a népszerű desszert nem mindenkinek a kedvence. Gyerekkoromban a vidéken a nagyszüleimnek volt 3 tehene. Esténként, amikor a papa megfejte őket, a tejes kannát felakasztottuk a bicikli kormányára és áttoltuk a tejcsarnokba, ahol beöntötték a kannákat egy nagy tartályba és papa pénzt kapott érte. A mai napig az orromban van annak a sok tejnek a szaga. Azóta is utálom a tejet, csak kakaó formájában iszom meg.

Tejbegrízt pedig nem vagyok hajlandó főzni, mert a fővő tej szaga eszembe juttatja a tejcsarnok szagát. Tartott ez mostanáig, mert a karantén alatt a család tejbegríz akart. Így jártam ugye a grízes tésztával is. Bármit megfőzök, amit kérnek. Így készült el a tejbegríz. Heti egyszer. Kétszer. Már nem vagyok rosszul a szagától de továbbra is csak nekik főzöm, én nem rajongók érte. Szerintük finom és ez a lényeg.

Hozzávalók:

1 l tej
10 ek búzadara
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
kakaópor a szóráshoz

1. A tejet feltesszük forrni. Amikor felforrt, kislángra vesszük (figyeljünk, nehogy kifusson) és belekanalazzuk a búzadarát.

2. Hozzáadjuk a cukrot (hamarabb nem érdemes, mert a cukor hamar leéghet a tej alján) és a vanília aromát (el is hagyhatjuk de érdemes kipróbálni, mert nagyon kellemes ízt és illatot ad ennek az egyszerű ételnek).

3. Kis lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik (ez is ízlés kérdése, nálunk a család inkább folyósan szereti, de van, aki nagyon sűrűre főzi).

4. Kakaóporral megszórva tálaljuk, de van, aki fahéjjal, vagy szörppel is szereti.

Nem csak tejbegrízt készíthetsz búzadarából! Íme néhány recept!

Még több cikk a Fapados főzősuliból! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.