Kurkuma
A Dél-Ázsiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát indiai sáfránynak is nevezik. Kis mennyiségben szép sárga színt ad az ételnek, gazdagon használva pedig különleges ízt is. Jól illik a rizshez, a különféle párolt zöldségekhez, a húsokhoz és a levesekhez, de fontos alkotóeleme a Worcester-szósznak is.
Torma
Nem csak a konyhában, a népi gyógyászatban is hasznát veszik. Magas kalcium-, valamint C-vitamin-tartalma miatt nagyon egészséges, de számos más jótékony tulajdonsága is ismert. Fogyaszthatjuk nyersen lereszelve, például levesbe téve, pirítósra szórva vagy a friss salátához keverve, de akár krémleves formájában is.
Kapor
A magyar konyha egyik elmaradhatatlan kelléke. Milyen lenne nélküle például a túrós lepény vagy a kovászos uborka?! Termését, levelét és magját is használhatjuk a fűszerezéshez. Frissen és szárítva egyaránt intenzív ízt ad az ételnek. Alapvetően jól illik a túrós fogásokhoz, de a savanyúságok készítésekor is rendre előkerül. Tipp: Hintsük meg szárított kaporral a húslevest, amely így egészen különleges, karakteres ízt kap.
Csili
A tüzes ízek kedvelőinek konyhájában biztosan megtalálható ez a paprikafajta. Őrölve, szárítva vagy frissen is felhasználhatjuk a pörköltek, a szószok, a mártások és a levesek fűszerezéséhez. Extra tipp: Bonbonkészítéskor vagy a lekvárfőzéskor se feledkezzünk meg róla: kis mennyiségben különlegesebbé teszi az adott nyalánkságot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.