Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

Kurkuma
A Dél-Ázsiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát indiai sáfránynak is nevezik. Kis mennyiségben szép sárga színt ad az ételnek, gazdagon használva pedig különleges ízt is. Jól illik a rizshez, a különféle párolt zöldségekhez, a húsokhoz és a levesekhez, de fontos alkotóeleme a Worcester-szósznak is.

Torma
Nem csak a konyhában, a népi gyógyászatban is hasznát veszik. Magas kalcium-, valamint C-vitamin-tartalma miatt nagyon egészséges, de számos más jótékony tulajdonsága is ismert. Fogyaszthatjuk nyersen lereszelve, például levesbe téve, pirítósra szórva vagy a friss salátához keverve, de akár krémleves formájában is.

Kapor
A magyar konyha egyik elmaradhatatlan kelléke. Milyen lenne nélküle például a túrós lepény vagy a kovászos uborka?! Termését, levelét és magját is használhatjuk a fűszerezéshez. Frissen és szárítva egyaránt intenzív ízt ad az ételnek. Alapvetően jól illik a túrós fogásokhoz, de a savanyúságok készítésekor is rendre előkerül. Tipp: Hintsük meg szárított kaporral a húslevest, amely így egészen különleges, karakteres ízt kap.

Csili
A tüzes ízek kedvelőinek konyhájában biztosan megtalálható ez a paprikafajta. Őrölve, szárítva vagy frissen is felhasználhatjuk a pörköltek, a szószok, a mártások és a levesek fűszerezéséhez. Extra tipp: Bonbonkészítéskor vagy a lekvárfőzéskor se feledkezzünk meg róla: kis mennyiségben különlegesebbé teszi az adott nyalánkságot!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.