Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A tea elképesztően sokféleképpen felhasználható. Itt van rögtön 4 izgalmas ételrecept: két főétel és kétféle desszert!
Gombás rizottó oolong teával

Elkeverünk 7,5 dl oolong teát 2,5 dl húslevesalaplével. Üvegesre párolunk 25 dkg rizst és 1 felkockázott hagymát, majd felöntjük kevés teakeverékkel. Kb. 20 percig főzzük, közben apránként hozzáöntjük a maradék folyadékot. Végül beleforgatunk 40 dkg pirított gombát, és megfűszerezzük.

Fekete teával füstölt kacsa

Bevagdossuk 2 kacsamell bőrét, és megkenjük sóval, borssal ízesített olajjal. Serpenyőben elősütjük, és a wok rácsára fektetjük. Előzőleg a wokba 2 ek fekete teát szórunk (esetleg 2 marék liszttel elkeverve), és az edényt szorosan lefedjük – a fedő mentén nedves konyhai törlőpapírral vagy alufóliával körbetekerjük. Addig hevítjük, amíg füst keletkezik, és a húst alacsony hőfokon kb. 15 percig füstöljük.

Zöld teás kevert tészta

Krémesre keverünk 25 dkg vajat 20 dkg cukorral és csipetnyi sóval. Egyenként beledolgozunk 5 tojást. 25 dkg lisztbe 10 dkg étkezési keményítőt, 1 zacskó sütőport, 5 dkg darált mandulát és 2 tk japán zöldteaport (matcha) vegyítünk, majd 6 ek tejjel a vajas keverékbe dolgozzuk. Kuglófformába töltve, 175 fokon 60-70 percig sütjük.

Earl Grey fagylalt

Leöntünk 6 dl forró vízzel 4 dkg Earl Grey teát meg 10 dkg cukrot, majd kb. 6 percig állni hagyjuk. Hideg edénybe szűrjük, és hűlni hagyjuk. A fagylaltgépben összekeverjük 800 g tejszínnel és 5 cl narancslikőrrel. Kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük, közben gyakran megkeverjük. A fagylaltot elkészítheted gyümölcsteával is (pl. Saga), ha erdei gyümölcs, málna, fekete ribizli vagy alma ízesítésűt választasz, hagyd ki a narancslikőrt!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.