Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A tea elképesztően sokféleképpen felhasználható. Itt van rögtön 4 izgalmas ételrecept: két főétel és kétféle desszert!
Gombás rizottó oolong teával

Elkeverünk 7,5 dl oolong teát 2,5 dl húslevesalaplével. Üvegesre párolunk 25 dkg rizst és 1 felkockázott hagymát, majd felöntjük kevés teakeverékkel. Kb. 20 percig főzzük, közben apránként hozzáöntjük a maradék folyadékot. Végül beleforgatunk 40 dkg pirított gombát, és megfűszerezzük.

Fekete teával füstölt kacsa

Bevagdossuk 2 kacsamell bőrét, és megkenjük sóval, borssal ízesített olajjal. Serpenyőben elősütjük, és a wok rácsára fektetjük. Előzőleg a wokba 2 ek fekete teát szórunk (esetleg 2 marék liszttel elkeverve), és az edényt szorosan lefedjük – a fedő mentén nedves konyhai törlőpapírral vagy alufóliával körbetekerjük. Addig hevítjük, amíg füst keletkezik, és a húst alacsony hőfokon kb. 15 percig füstöljük.

Zöld teás kevert tészta

Krémesre keverünk 25 dkg vajat 20 dkg cukorral és csipetnyi sóval. Egyenként beledolgozunk 5 tojást. 25 dkg lisztbe 10 dkg étkezési keményítőt, 1 zacskó sütőport, 5 dkg darált mandulát és 2 tk japán zöldteaport (matcha) vegyítünk, majd 6 ek tejjel a vajas keverékbe dolgozzuk. Kuglófformába töltve, 175 fokon 60-70 percig sütjük.

Earl Grey fagylalt

Leöntünk 6 dl forró vízzel 4 dkg Earl Grey teát meg 10 dkg cukrot, majd kb. 6 percig állni hagyjuk. Hideg edénybe szűrjük, és hűlni hagyjuk. A fagylaltgépben összekeverjük 800 g tejszínnel és 5 cl narancslikőrrel. Kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük, közben gyakran megkeverjük. A fagylaltot elkészítheted gyümölcsteával is (pl. Saga), ha erdei gyümölcs, málna, fekete ribizli vagy alma ízesítésűt választasz, hagyd ki a narancslikőrt!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.