Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A tea elképesztően sokféleképpen felhasználható. Itt van rögtön 4 izgalmas ételrecept: két főétel és kétféle desszert!
Gombás rizottó oolong teával

Elkeverünk 7,5 dl oolong teát 2,5 dl húslevesalaplével. Üvegesre párolunk 25 dkg rizst és 1 felkockázott hagymát, majd felöntjük kevés teakeverékkel. Kb. 20 percig főzzük, közben apránként hozzáöntjük a maradék folyadékot. Végül beleforgatunk 40 dkg pirított gombát, és megfűszerezzük.

Fekete teával füstölt kacsa

Bevagdossuk 2 kacsamell bőrét, és megkenjük sóval, borssal ízesített olajjal. Serpenyőben elősütjük, és a wok rácsára fektetjük. Előzőleg a wokba 2 ek fekete teát szórunk (esetleg 2 marék liszttel elkeverve), és az edényt szorosan lefedjük – a fedő mentén nedves konyhai törlőpapírral vagy alufóliával körbetekerjük. Addig hevítjük, amíg füst keletkezik, és a húst alacsony hőfokon kb. 15 percig füstöljük.

Zöld teás kevert tészta

Krémesre keverünk 25 dkg vajat 20 dkg cukorral és csipetnyi sóval. Egyenként beledolgozunk 5 tojást. 25 dkg lisztbe 10 dkg étkezési keményítőt, 1 zacskó sütőport, 5 dkg darált mandulát és 2 tk japán zöldteaport (matcha) vegyítünk, majd 6 ek tejjel a vajas keverékbe dolgozzuk. Kuglófformába töltve, 175 fokon 60-70 percig sütjük.

Earl Grey fagylalt

Leöntünk 6 dl forró vízzel 4 dkg Earl Grey teát meg 10 dkg cukrot, majd kb. 6 percig állni hagyjuk. Hideg edénybe szűrjük, és hűlni hagyjuk. A fagylaltgépben összekeverjük 800 g tejszínnel és 5 cl narancslikőrrel. Kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük, közben gyakran megkeverjük. A fagylaltot elkészítheted gyümölcsteával is (pl. Saga), ha erdei gyümölcs, málna, fekete ribizli vagy alma ízesítésűt választasz, hagyd ki a narancslikőrt!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.