Elkeverünk 7,5 dl oolong teát 2,5 dl húslevesalaplével. Üvegesre párolunk 25 dkg rizst és 1 felkockázott hagymát, majd felöntjük kevés teakeverékkel. Kb. 20 percig főzzük, közben apránként hozzáöntjük a maradék folyadékot. Végül beleforgatunk 40 dkg pirított gombát, és megfűszerezzük.
Bevagdossuk 2 kacsamell bőrét, és megkenjük sóval, borssal ízesített olajjal. Serpenyőben elősütjük, és a wok rácsára fektetjük. Előzőleg a wokba 2 ek fekete teát szórunk (esetleg 2 marék liszttel elkeverve), és az edényt szorosan lefedjük – a fedő mentén nedves konyhai törlőpapírral vagy alufóliával körbetekerjük. Addig hevítjük, amíg füst keletkezik, és a húst alacsony hőfokon kb. 15 percig füstöljük.
Krémesre keverünk 25 dkg vajat 20 dkg cukorral és csipetnyi sóval. Egyenként beledolgozunk 5 tojást. 25 dkg lisztbe 10 dkg étkezési keményítőt, 1 zacskó sütőport, 5 dkg darált mandulát és 2 tk japán zöldteaport (matcha) vegyítünk, majd 6 ek tejjel a vajas keverékbe dolgozzuk. Kuglófformába töltve, 175 fokon 60-70 percig sütjük.
Leöntünk 6 dl forró vízzel 4 dkg Earl Grey teát meg 10 dkg cukrot, majd kb. 6 percig állni hagyjuk. Hideg edénybe szűrjük, és hűlni hagyjuk. A fagylaltgépben összekeverjük 800 g tejszínnel és 5 cl narancslikőrrel. Kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük, közben gyakran megkeverjük. A fagylaltot elkészítheted gyümölcsteával is (pl. Saga), ha erdei gyümölcs, málna, fekete ribizli vagy alma ízesítésűt választasz, hagyd ki a narancslikőrt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.