Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dobd fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!
Kurkuma

A Dél-Ázsiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát indiai sáfránynak is nevezik. Kis mennyiségben szép sárga színt ad az ételnek, gazdagon használva pedig különleges ízt is.

Fűszerek és ízesítők >>>

Jól illik a rizshez, a különféle párolt zöldségekhez, a húsokhoz és a levesekhez, de fontos alkotóeleme a Worcester-szósznak is.

Torma

Nem csak a konyhában, a népi gyógyászatban is hasznát veszik. Magas kalcium-, valamint C-vitamin-tartalma miatt nagyon egészséges, de számos más jótékony tulajdonsága is ismert.

Világkonyha >>>

Fogyaszthatod nyersen lereszelve, például levesbe téve, pirítósra szórva vagy a friss salátához keverve, de akár krémleves formájában is.

Kapor

A magyar konyha egyik elmaradhatatlan kelléke. Milyen lenne nélküle például a túrós lepény vagy a kovászos uborka?! Termését, levelét és magját is használhatod a fűszerezéshez. Frissen és szárítva egyaránt intenzív ízt ad az ételnek.

Elsóztad az ételt? Még főzés közben dobj hozzá egy szem krumplit, ez a só nagy részét magába szívja majd!

Alapvetően jól illik a túrós fogásokhoz, de a savanyúságok készítésekor is rendre előkerül.

Érdekességek >>>

Tippünk: Hintsd meg szárított kaporral a húslevest, amely így egészen különleges, karakteres ízt kap.

Csili

A tüzes ízek kedvelőinek konyhájában biztosan megtalálható ez a paprikafajta. Őrölve, szárítva vagy frissen is felhasználhatod a pörköltek, a szószok, a mártások és a levesek fűszerezéséhez.

Diéták >>>

Extra tipp: Bonbonkészítéskor vagy a lekvárfőzéskor se feledkezz meg róla: kis mennyiségben különlegesebbé teszi az adott nyalánkságot!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.