Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dobd fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!
Kurkuma

A Dél-Ázsiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát indiai sáfránynak is nevezik. Kis mennyiségben szép sárga színt ad az ételnek, gazdagon használva pedig különleges ízt is.

Fűszerek és ízesítők >>>

Jól illik a rizshez, a különféle párolt zöldségekhez, a húsokhoz és a levesekhez, de fontos alkotóeleme a Worcester-szósznak is.

Torma

Nem csak a konyhában, a népi gyógyászatban is hasznát veszik. Magas kalcium-, valamint C-vitamin-tartalma miatt nagyon egészséges, de számos más jótékony tulajdonsága is ismert.

Világkonyha >>>

Fogyaszthatod nyersen lereszelve, például levesbe téve, pirítósra szórva vagy a friss salátához keverve, de akár krémleves formájában is.

Kapor

A magyar konyha egyik elmaradhatatlan kelléke. Milyen lenne nélküle például a túrós lepény vagy a kovászos uborka?! Termését, levelét és magját is használhatod a fűszerezéshez. Frissen és szárítva egyaránt intenzív ízt ad az ételnek.

Elsóztad az ételt? Még főzés közben dobj hozzá egy szem krumplit, ez a só nagy részét magába szívja majd!

Alapvetően jól illik a túrós fogásokhoz, de a savanyúságok készítésekor is rendre előkerül.

Érdekességek >>>

Tippünk: Hintsd meg szárított kaporral a húslevest, amely így egészen különleges, karakteres ízt kap.

Csili

A tüzes ízek kedvelőinek konyhájában biztosan megtalálható ez a paprikafajta. Őrölve, szárítva vagy frissen is felhasználhatod a pörköltek, a szószok, a mártások és a levesek fűszerezéséhez.

Diéták >>>

Extra tipp: Bonbonkészítéskor vagy a lekvárfőzéskor se feledkezz meg róla: kis mennyiségben különlegesebbé teszi az adott nyalánkságot!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.