Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Még finomabb lehet a grillezett hús, kolbász vagy zöldség, ha a megszokott fűszereket, pácokat újdonsággal helyettesíted. Adunk néhány tippet és receptet ehhez.

Szórj friss rozmaringágakat a faszénre – mediterrán ízt kölcsönöz a húsnak és a zöldségeknek egyaránt.

Ha sütés közben kevés mustárral elkevert mézzel kenegeted a csirke- vagy a pulykahúst, különleges ízt kap, emellett bőre ropogós és szép piros lesz.

Még több fortély grillezéshez >>>

Méz, balzsamecet, fokhagyma és kakukkfű keverékéből előző nap finom pácot is készíthetsz – ebben érlelve még zamatosabb lesz a sült hús.

Házi barbecue-szósz grillhúsokhoz

A saját készítésű barbecue-szószhoz rúdmixerrel pürésíts 1 konzerv (850 ml) hámozott paradicsomot. Főzd fel 3 gerezd zúzott fokhagymával és 8-10 dkg barna cukorral, majd ízesítsd 1 ek ecettel, sóval, borssal és chilipaprikával. Csatos üvegben 1 hónapig eltarthatod a hűtőszekrényben.

Rozmaringos halnyárs

Felkockázunk 40 dkg halfilét és 4 szelet kenyeret. Leszedegetjük a leveleket 4 rozmaringágról, majd a hal- és kenyérkockákat váltogatva 2 nyársra húzzuk. Olajjal megkenve, rozmaringgal fűszerezve grillezzük.

Grillezett cukkini

Vékony szeletekre vágunk 2 cukkinit. Sózzuk és borsozzuk, esetleg megszórjuk mediterrán fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk kevés citromolajjal. A cukkiniszeletek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük.

Tippek és trükkök grillezéshez >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.