Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Még finomabb lehet a grillezett hús, kolbász vagy zöldség, ha a megszokott fűszereket, pácokat újdonsággal helyettesíted. Adunk néhány tippet és receptet ehhez.

Szórj friss rozmaringágakat a faszénre – mediterrán ízt kölcsönöz a húsnak és a zöldségeknek egyaránt.

Ha sütés közben kevés mustárral elkevert mézzel kenegeted a csirke- vagy a pulykahúst, különleges ízt kap, emellett bőre ropogós és szép piros lesz.

Még több fortély grillezéshez >>>

Méz, balzsamecet, fokhagyma és kakukkfű keverékéből előző nap finom pácot is készíthetsz – ebben érlelve még zamatosabb lesz a sült hús.

Házi barbecue-szósz grillhúsokhoz

A saját készítésű barbecue-szószhoz rúdmixerrel pürésíts 1 konzerv (850 ml) hámozott paradicsomot. Főzd fel 3 gerezd zúzott fokhagymával és 8-10 dkg barna cukorral, majd ízesítsd 1 ek ecettel, sóval, borssal és chilipaprikával. Csatos üvegben 1 hónapig eltarthatod a hűtőszekrényben.

Rozmaringos halnyárs

Felkockázunk 40 dkg halfilét és 4 szelet kenyeret. Leszedegetjük a leveleket 4 rozmaringágról, majd a hal- és kenyérkockákat váltogatva 2 nyársra húzzuk. Olajjal megkenve, rozmaringgal fűszerezve grillezzük.

Grillezett cukkini

Vékony szeletekre vágunk 2 cukkinit. Sózzuk és borsozzuk, esetleg megszórjuk mediterrán fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk kevés citromolajjal. A cukkiniszeletek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük.

Tippek és trükkök grillezéshez >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.