Szórj friss rozmaringágakat a faszénre – mediterrán ízt kölcsönöz a húsnak és a zöldségeknek egyaránt.
Ha sütés közben kevés mustárral elkevert mézzel kenegeted a csirke- vagy a pulykahúst, különleges ízt kap, emellett bőre ropogós és szép piros lesz.
Még több fortély grillezéshez >>>
Méz, balzsamecet, fokhagyma és kakukkfű keverékéből előző nap finom pácot is készíthetsz – ebben érlelve még zamatosabb lesz a sült hús.
A saját készítésű barbecue-szószhoz rúdmixerrel pürésíts 1 konzerv (850 ml) hámozott paradicsomot. Főzd fel 3 gerezd zúzott fokhagymával és 8-10 dkg barna cukorral, majd ízesítsd 1 ek ecettel, sóval, borssal és chilipaprikával. Csatos üvegben 1 hónapig eltarthatod a hűtőszekrényben.
Felkockázunk 40 dkg halfilét és 4 szelet kenyeret. Leszedegetjük a leveleket 4 rozmaringágról, majd a hal- és kenyérkockákat váltogatva 2 nyársra húzzuk. Olajjal megkenve, rozmaringgal fűszerezve grillezzük.
Vékony szeletekre vágunk 2 cukkinit. Sózzuk és borsozzuk, esetleg megszórjuk mediterrán fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk kevés citromolajjal. A cukkiniszeletek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.