Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a barack. A barack konzerv meg pláne a kedvencem. :) Van egy gyümölcsleves amit sokat szoktam készíteni, abban is narancslé párosul a barack mellé, így tudtam, hogy ez a két összetevő nagyon szereti egymást. Egyetlen baj volt csupán, hogy túl sok narancslével turmixoltam össze a barackot, így amikor elkezdtem tálalni, láttam, hogy itt bajok lesznek és a túrós rész el fog süllyedni a barackosban. Beállítottunk mindent, hogy csak kattintatni kelljen a fotót és gyorsan rászedtem a túrót és a tetejét. :) Szóval vigyázzatok, nehogy túl híg legyen az alsó rész, mert elsüllyed benne a teteje. Nem mintha az rontana az ízén, de a szépsége miatt talán jobb odafigyelni. :)

Ez az édesség mindössze negyedóra alatt elkészül. Ennél már csak az lesz gyorsabb, ahogy elfogy.

Barackos pohárdesszert

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
250 g túró
100 ml habtejszín

A kamrából:
240 g felezettőszibarack-befőtt
150 ml narancslé
50 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
100 g étcsokoládé

1. Tetszés szerinti alakú süteménykiszúróval szúrjunk ki 4 db apró formát egy-egy őszibarackból. A többit tegyük tálba a narancslével együtt, és pürésítsük botmixerrel. Keverjük simára a túrót a kristály- és a vaníliás cukorral. Azután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt.



2. Rétegezzük 4 db pohárba a barackpüré, a durvára reszelt étcsoki és a túrókrém felét. Osszuk el rajta a megmaradt pürét és túrókrémet, végül szórjuk meg a maradék csokival. A barackfigurákkal díszítve tálaljuk.

Egy adag: 385 kcal
Elkészítési idő: 15 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.